Taeke Triemstra: “Misschien nog een afscheidsjaar”

1511
0

Taeke Triemstra uit Sint Jacobiparochie staat op het punt om de bovenste positie in het kaatsklassement aller tijden over te nemen. Het zou hem de meest succesvolle kaatser aller tijden maken. Is dat een moment om ermee op te houden of knoopt hij er nog een jaar aan vast?

Triemstra zelf zegt daarover in Nieuw Tijdperk, een uitgave van de KNKB: “Dat klassement bemachtigen moet nu gebeuren. Vervolgens kan ik uitbouwen en het seizoen daarna mogelijk als afscheidsjaar beschouwen. Ik durf nu nog niet te zeggen, dat ik volgend jaar doorga.” Met de kans, dat hij de top van het klassement niet bereikt, houdt Triemstra eigenlijk geen rekening: “Ik denk niet dat dat een relevante vraag is. Daar hoef ik niet over na te denken.”

Vriendin Gerdien Schreuder is daar iets minder zeker van en vrolijk over. Zij zegt in dezelfde uitgave: “Het is een keer klaar, dat vind ik. Het is een keer mooi geweest. (…) Haal de punten die je nodig hebt, maak vervolgens het seizoen af en zet er daarna een punt achter.”

De 40-jarige Taeke Triemstra is hard op weg naar de eerste positie in het Klassement Aller Tijden. Hij staat nog negen punten achter Hotze Schuil en achttien achter Piet Jetze Faber. Hij is ook dicht bij de koppositie in het PC-klassement aller tijden. Bij winst in Franeker op 2 augustus passeert hij de huidige nummer één Hotze Schuil. Als hij strandt in de halve finale komt hij langszij. Hij heeft dan evenveel eerste prijzen, maar minder tweede prijzen en blijft dan steken op de tweede positie.

De eerstvolgende nog actieve kaatser in het klassement aller tijden is Gert-Anne van der Bos. Hij heeft 659 punten en staat op de tiende plaats in dat klassement aller tijden. Het verschil tussen Triemstra en Van der Bos is op dit moment 208 punten.

Lees ook: Gert-Anne van der Bos in Top 10 Klassement Aller Tijden(kaatnieuws.com / foto: Henk Bootsma)