Gert-Anne van der Bos in Top 10 Klassement Aller Tijden

1264
0

Opslager Gert-Anne van der Bos staat na de hoofdklassewinst in Sint Annaparochie, zijn achtste overwinning in die plaats, in de top tien van het Klassement Aller Tijden. Van der Bos (Holwert, 25 juni 1989) heeft nu 659 punt. Dat zijn er evenveel als de huidige nummer tien Johannes Brandsma.

Gert-Anne van der Bos debuteerde begin mei 2007 op de hoofdklassepartij in Jorwert, als invaller voor een gebleseerde kaatser. Zijn eerste hoofdklassepartij won hij in juli 2007 in Harlingen. In augustus van dat jaar werd hij in Ternaard voor het eerst tot koning van een partij uitgeroepen. In 2007 debuteerde hij ook al op de PC, toen nog zonder succes.

Inmiddels staat de teller op 157 overwinningen, 69 overwinningen en 50 derde plaatsen. Van der Bos sleepte bovendien 78 koningstitels binnen. De successen op de PC kwamen uiteindelijk alsnog. De opslager won zes keer op it Sjûkelân, werd vier keer tweede en drie keer derde. Driemaal werd hij uitgeroepen tot koning van de partij. In het PC-klassement levert hem dat een achtste plaats op. Hij heeft evenveel punten (29) als nummer zeven Klaas Boorsma, maar die won de PC een keer vaker.

Partuurgenoot Taeke Triemstra is intussen hard op weg naar de eerste positie in het Klassement Aller Tijden. Hij staat nog negen punten achter Hotze Schuil en achttien achter Piet Jetze Faber.

(kaatsnieuws.com / foto: Henk Bootsma)