Partuur Steenstra wint Masters Heerenveen

1879
0

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar wonnen vrijdag de Masters in Heerenveen. In de finale versloegen zij het partuur van Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra: 5-3 en 6-4. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning van de partij.

Er stonden acht parturen op de eerste lijst. In de halve finale won Steenstra van het partuur van Remmelt Bouma. Marten Bergsma won in de halve eindstrijd van het partuur van Bauke Triemstra. Het partuur van Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Rick Minnesma won in de eerste omloop van het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Laatstgenoemde partuur verloor vorige week ook al in de eerste omloop. In Harlingen was het partuur van Corné Tuinenga toen te sterk. Dat betekent, dat Taeke Triemstra nog steeds zes punten verwijderd is van de toppositie in het Klassement Aller Tijden.

Met de winst van Steenstra kwam een einde aan een mooie reeks van Marten Bergsma. Hij won de laatste drie edities van de Masters en werd ook drie keer koning.

📷 : Henk Bootsma