Home laatste nieuws Einde kaatsseizoen Anna-Brecht Bruinsma

Einde kaatsseizoen Anna-Brecht Bruinsma

325
0

Opslager Anna-Brecht Bruinsma uit Wommels komt dit jaar niet meer in actie op de kaatsvelden. Zij raakte zaterdag in de halve finale Wommels – Huizum bij het NK dames in Easterein geblesseerd aan haar knie.

Blessure

“It stie 5-4 en 6-6 yn ús foardiel en de bal waard útslein rjochting de boven. Anne Berber (Zeinstra, red.) stie dêr en ik stie yn de buurt fan de opslachline. Ik seach dat dy bal op har ôfkaam. Ik stie rjochts en ik tink… Se slacht dy bal nei links. Doe soe ik dus ek nei links. Myn foet bleau stean wylst myn knibbel wol gie en doe… Krak!” vertelt Anna-Brecht. De Wommelse voelde een enorme pijn in haar knie: “It gie allegear sa hurd. Ik haw dy hiele bal net mear sjoen.”

Anna-Brecht Bruinsma
Foto: Henk Bootsma

Operatie

Sietske Okkema en Wiljo Sybrand, allebei arts, hebben naar de knie gekeken , maar meer dan een verband om de knie was op dat moment niet mogelijk. De knie was daarvoor te opgezwollen. Maandag werd besloten om een MRI-scan te laten doen. Anna-Brecht: “Ik haw krekt de útslach hân en it is net goed.” De voorste kruisband is  kapot. Ze moet voor verder onderzoek naar de ortopedisch chirurg in Naarden: “En úteinlik sil ik opereard wurde moatte.”

Door de operatie en revalidatie is ze zeker negen maanden uit de running: “Bale fansels. Ik gie krekt sa goed dit seizoen.” Wommels won uiteindelijk wel het NK door in de finale Mantgum te verslaan. Anna-Brecht werd vervangen door haar jongere zus Hester.

Anna-Brecht Bruinsma

( kaatsnieuws.com)

Foto’s Henk Bootsma en Kaatsnieuws.com