Home laatste nieuws Daniël Iseger in beroep tegen nieuwe schorsing

Daniël Iseger in beroep tegen nieuwe schorsing

233
0

Kaatser Daniël Iseger is toch officieel in beroep gegaan tegen de schorsing die de strafcommissie van de KNKB hem oplegde. Iseger werd eerder dit seizoen voor drie wedstrijden geschorst, omdat hij op de Bangmapartij inviel voor Huizum. Volgens de KNKB moet Iseger voor Goutum kaatsen. Na die schorsing stapte hij volgens de bond te vroeg het veld weer op.


Op de hoofdklassewedstrijd In Huizum op 7 juli viel Iseger in voor de geblesseerde Sjoerd de Jong. Wat resultaat betreft maakte dat weinig verschil; het partuur verloor in de eerste omloop. De scheidsrechter liet Iseger in het veld staan, maar een rapporteur meldde de invalbeurt toch bij de strafcommissie. Iseger zou pas twee van de drie wedstrijden schorsing hebben uitgezeten. Ruim drie weken later kwam de strafcommissie tot het oordeel, dat hij nu vijf wedstrijden aan de kant moet blijven.

De schorsing ging afgelopen weekeinde al in en Iseger was in eerste instantie niet van plan om zich nog te verweren. Tegenover de redactie van deze site antwoordde hij op de vraag of er nog een beroep zou volgen: “Ik zou niet weten waarvoor en waarom. Ze willen me kennelijk niet op de velden hebben.”

De KNKB meldt donderdag op de eigen website echter toch: “De gerapporteerde kaatser is in beroep gegaan.”

(kaatsnieuws.com)