Home laatste nieuws Tjisse Steenstra kiest voor nieuw partuur

Tjisse Steenstra kiest voor nieuw partuur

458
0

Tjisse Steenstra uit Bitgummole verlaat het perk en wordt weer opslager. Steenstra kaatst dit jaar nog uit met Taeke Triemstra en Gert-Anne van der Bos. Vanaf volgend jaar kaatst hij met Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.

Hiemstra en Wassenaar kaatsen nu nog met Menno van Zwieten, maar maken met Steenstra tactisch een slimme keuze. Ze kaatsen volgend jaar met een van de beste opslagers van de laatste jaren en maken concurrenten Van der Bos en Triemstra zwakker. Steenstra kaatste sinds 2017 met Triemstra en Van der Bos. Dat partuur pakte veel prijzen, maar greep als huizenhoog favoriet wel drie achter elkaar naast winst op de PC. Hiemstra en Wassenaar wonnen vorig jaar de PC nog met opslager Marten Bergsma.

Achterinse Hans Wassenaar legt de keuze voor Steenstra uit: “Tjisse is de bêste opslagger. Dat hat er de lêste jierren bewiisd. Dus dy hawwe je leaver by je as tsjin je.”

Dit jaar loopt het stroever bij het partuur Van der Bos. Er werd gewonnen in Bolsward, maar ging er ook al drie keer voor de finale af. Drie keer waren Van Zwieten, Hiemstra en Wassenaar te sterk. Omrop Fryslân meldt, dat Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra volgend jaar kaatsen met achterinse Erwin Zijlstra. Menno van Zwieten krijgt volgens de omroep een andere functie. Hij wordt perkspeler bij Enno Kingma en Kees van der Schoot. Daarmee is de cirkel voorlopig weer rond.

(foto’s Henk Bootsma)