Home laatste nieuws Tjisse Steenstra: “It wie wer klear”

Tjisse Steenstra: “It wie wer klear”

217
0

Op de PC liep het met het favoriete partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra even niet zoals gehoopt en gewenst. De finale ging verloren tegen het partuur van Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar.

In Witmarsum leek alles weer bij het oude. Partuur Van der Bos won de elfde van de twintig vrije formatiewedstrijden,. In de finale werd met 5-3 en 6-4 gewonnen van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Waarom het nu wel lukte en woensdag niet blijft een raadsel. Steenstra in de Leeuwarder Courant: “It wit net oft it faalangst wie yn de PC-finale. Ik haw júst noait druk. Mar it kloppet, dat myn gewoane nivo der woansdei net wie. Net omdat it de PC wie. Ik haw it wolris faker. Dat jo graach wolle, mar it net wol.


Van der Bos: “Miskien bin ik te goed foar dizze rol.”

Steenstra is op belangrijke standen goed en de meest zekere opslager in het partuur, zo lijkt het. Feit is ook, dat hij daardoor veel meer werk moet verzetten dan hij in vorige parturen als ‘slechts’ opslager gewend was. Dat zal wennen zijn voor Gert-Anne van der Bos, maar die vindt dat geen probleem: “Miskien bin ik te goed foar dizze rol en stean ik wolris te lang bûtenspul, mar it giet my om it winnen. Wy keatse as team en der is gjin foarminst- en foarbbêst-opslach mear. Ik skik my. Ego? Boeit my net. En ik soe net witte mei wa’t ik oars keatse wol.”

Stellerij 2020: Wie kaatst met wie?

Daarmee lijkt Van der Bos een voorschot te nemen op de formatie van de parturen voor het kaatsjaar 2020, maar hij heeft dat uiteraard niet alleen in de hand. De geruchtenmachine draait op volle toeren, maar geen enkele kaatser wil of kan bevestigen wat de volgers volgend jaar kunnen verwachten. Dat er zaken gaan veranderen (parturen gaan uit elkaar, nieuwe worden geformeerd) lijkt wel helder. Dat zal dan ook op het hoogste niveau zijn, waar het in het jaar 2019 toch opvallend rustig bleef als het ging om onderlinge wisselingen.

(tekst: Leeuwarder Courant / kaatsnieuws.com; foto’s: Henk Bootsma)