Home laatste nieuws Taeke Triemstra gaat nog een jaar door

Taeke Triemstra gaat nog een jaar door

372
0

Taeke Triemstra plakt nog een jaar vast aan zijn toch al niet geringe kaatsloopbaan. De voorinse is van plan om ook in 2020 te kaatsen met Gert-Anne van der Bos en Tjisse Steenstra. Die formatie won dit jaar tot nu toe elf van de twintig vrije formatiewedstrijden.

Triemstra werd vorige week woensdag nog door PC-voorzitter Ids Hellinga gehuldigd, omdat hij zijn twintigste PC kaatste. In veruit de meeste gevallen wint hij daar ook een prijs. Hij steeg dit jaar zelfs nog in het PC-klassement aller tijden, door de tweede prijs te winnen. De score staat nu op vijf PC-overwinningen, vier tweede plaatsen en acht derde plaatsen. Nog één PC-overwinning zou hem in de top 3 brengen, achter Piet Jetze Faber en Hotze Schuil.

In het Kaatsklassement Aller Tijden heeft Triemstra de Top 3 ook al in het vizier. In Heerenveen passeerde hij dit jaar Sake Saakstra en steeg naar plaats vier en kwam op 771 punten. Op dat moment volgden nog overwinningen in Leeuwarden en Witmarsum (+6), een derde prijs in Sexbierum (+1) en een tweede plaats op de PC (+2). Dat brengt het puntentotaal, het zijn ‘maar’ cijfers, op 780. Op de derde plaats staat nu nog Wiebren van Wieren met 785 punten. Daarna is het nog een lange reis naar Hotze Schuil (876) en Piet Jetze Faber (885).

Triemstra (4 december 1982) won de Freulepartij in Wommels in 1999 met Willem Veenstra en Douwe Hogenhuis. In 2000 haalde hij als debutant en jongste deelnemer meteen een derde prijs op de PC. In datzelfde jaar 2000 won hij in Sneek zijn eerste krans op de hoofdklasse.

(kaatsnieuws.com / pc-franeker.nl)