Home laatste nieuws Prijzengeld bij dames omhoog

Prijzengeld bij dames omhoog

284
0

Het prijzengeld voor de dames op hun PC gaat ook dit jaar omhoog. De winnaar van de PC krijgt dit jaar 300 euro. Vorig jaar was dat nog 225 euro en de jaren ervoor 150 euro.

De tweede prijswinnaar krijgt 200 en de derde prijswinnaar neemt 100 euro mee naar huis. Voorzitter Wigle Anema van de kaatsvereniging in Weidum maakte dat bekend. Er wordt al jaren geklaagd over het grote prijsverschil bij de heren en de dames. De winnaar van de PC in Franeker krijgt 1500 euro. Volgens Nije kriich zijn beide PC’s ook niet met elkaar te vergelijken. Bij de heren komen zo’n 10.000 man. ,,Hjir yn Weidum binne dat tusken de 1000 en 1500 minsken”. Ook is de entreeprijs een stuk lager.  De winnaars krijgen ook een zilveren lepel.

Ook Nut en Nocht in Damwâld heeft het prijzengeld voor de hoofdklasse wedstrijd van 1 september verhoogd. ,, De Dames werken net als de Heren keihard om tijdens de partijen op topniveau te kunnen presteren. Er is minder aandacht van pers en publiek, maar ook het prijzengeld blijft ver achter in vergelijking met de Heren. Eerder dit jaar is tijdens de ledenvergadering van de KNKB besloten dat het prijzengeld om hoog zal gaan, maar wij als organiserende vereniging vinden dat dit anders kan. Wij hebben dan ook besloten om voor de Hoofdklasse Dames het prijzengeld als statement eenmalig op hetzelfde niveau te brengen als bij de Heren en met behulp van een aantal geweldige sponsoren is dit ook gelukt. In de prijzenpot in Damwâld zit 1800 euro.