Home laatste nieuws Cannegieter haalt KNKB-wedstrijden naar Balk

Cannegieter haalt KNKB-wedstrijden naar Balk

238
0

Het prachtige, tussen de bomen verstopte kaatsveld van Balk is de komende weekenden het decor van liefst vier KNKB-wedstrijden. Er komen drie extra jeugdpartijen naar het dorp. ,,Dit maakt onze kaatsers beter’’, zegt voorzitter René Anema.

30+

Zelf trekt de oud-winnaar van de PC zondag met nog drie dorpsgenoten de kaatswant aan voor een 30+-partij. Die wedstrijd stond al langer op de kalender. Dat geldt niet voor die van de schooljongens. Die wedstrijd kwam door een misverstand op de kalender en voordat het bestuur van KV Cannegieter het door had, waren de eerste deelnemers al aangemeld. ,,Toen hebben we besloten dat die partij natuurlijk door moest gaan.’’ De KNKB helpt met de organisatie.

Welpenmeisjes

De club zelf heeft in recreatiepark De Jerden met hun bistro De Bourgondiër een sponsor gevonden voor de schooljongenspartij. Voor een kleine club als KV Cannegieter is het ondoenlijk om zonder sponsoren dergelijke partijen te organiseren. Anema is blij dat Sjoches.nl, een textielbedrukkingsbedrijf uit Balk, de welpenpartijen van volgende week zondag heeft omarmd.

Zondag 1 september stond lang als vrije dag in de agenda voor de Balkster vereniging, maar Anema hoopt nu dat de welpen het veld overspoelen. Eerder dit jaar werd de KNKB-wedstrijd voor meisjes afgelast vanwege te weinig deelname. De bond benaderde de Balksters om die partij alsnog in te halen.

Welpenjongens

Tegelijkertijd vatte de club het plan op om dan ook de welpenjongens nog een keer naar Balk te halen. Die waren aanvankelijk vrij op 1 september. ,,Wij zijn een club van jong en oud’’, zegt Anema. ,,Maar de jeugd heeft de toekomst. Wij zijn nu zover dat een aantal jongens- en meisjeswelpen regelmatig naar een KNKB-wedstrijd gaat. Wij willen ze belonen met een wedstrijd in eigen dorp.’’

Eerder dit seizoen waren de Balkster welpen nog niet zover om naar de KNKB te gaan. Inmiddels hebben Maren de Vries, Hendrika en Mariska Stegenga en Sverre Stobbe allemaal al eens een prijsje gewonnen op dat niveau. Momenteel werken de trainers er hard aan om nog meer jonge kaatsers op 1 september het perk te laten betreden. ,,Een paar kaatsers zijn er klaar voor.’’ Jesper Boukes is zeker van de partij.

Anema hoopt op een louterend effect. ,,Zo kan de andere jeugd ook zien hoe mooi het spelletje op niveau is. Dit maakt onze kaatsers beter.’’