Marrit Zeinstra kondigt afscheid aan

3709
0

Kaatsster Marrit Zeinstra kondigde na afloop van de, door haar gewonnen, hoofdklassewedstrijd in Berltsum haar afscheid aan. Dit seizoen is haar laatste volledige kaatsseizoen.

Zeinstra in de Leeuwarder Courant: “Ik bin hast 26 jier. Ik keats al fanôf myn seisde elk wykein yn de simmer, twa kear. Dat fyn ik foar no tefolle.” Volgend jaar rondt zij haar studie fysiotherapie af. Misschien wil ze daarna een wereldreis maken. “Keatsen is moai, mar der is mear,” zegt Zeinstra. Wel is ze van plan om afdelingspartijen te kaatsen voor de plaats waar ze op dat moment woont.

Zeinstra won onder meer de Ald Meierspartij in Hitzum en drie keer de Frouljus PC. Daarnaast won ze ook de Jong Fammepartij in Mantgum. Als ze ook de Bondspartij voor dames wint, is ze de zesde winnaar van de Vier Wimpels. Die partij wordt dit jaar op 24 juni verkaatst in Amsterdam. Zeinstra kaatst daar voor Huizum. Met die afdeling won ze al de partijen in Franeker en Dronryp.

Marrit Zeinstra is de eerste topkaatsster, die duidelijkheid geeft over haar toekomst. Naar verluidt spelen meer kaatssters uit de top van de hoofdklasse met de gedachte om een punt achter hun loopbaan te zetten. Dat heeft voor een groot deel te maken met problemen, waarmee het dameskaatsen al jaren te maken heeft.

De organisatie van de Frouljus PC reageert op Facebook: “Hjir skrikke wy fan. Der binne de lêste jierren al safolle goeie keatssters stoppe.”

(Leeuwarder Courant / kaatsnieuws.com /foto: Henk Bootsma)