Home laatste nieuws KNKB schorst Iseger voor vijf wedstrijden: “Ik ben er klaar mee”

KNKB schorst Iseger voor vijf wedstrijden: “Ik ben er klaar mee”

169
0

De KNKB heeft Daniël Iseger voor vijf wedstrijden geschorst, omdat hij in Huizum als invaller op de hoofdklasse kaatste terwijl dat nog niet mocht. Iseger had eerder een schorsing van drie wedstrijden gekregen en die schorsing zat er nog niet helemaal op.

Iseger maakt de schorsing zelf wereldkundig op zijn Facebookpagina: “ONVOORSTELBAAR: Na een partuur in nood geholpen te hebben (weliswaar één wedstrijd te vroeg, omdat ik nog geschorst was en niet goed heb opgelet), krijg ik voor deze actie nu 5 wedstrijden schorsing!!! KNKB bedankt.”

Het verhaal begon met de Bangmapartij in Weidum, een afdelingspartij helemaal aan het begin van het seizoen. Iseger kaatste daar als invaller voor Huizum, terwijl dat volgens de KNKB niet mocht. De strafcommissie schorste Iseger voor drie wedstrijden. Tijdens de hoofdklassewedstrijd in Huizum op 7 juli stapte Iseger het veld in voor de geblesseerd uitgevallen Sjoerd de Jong.

Dat viel weliswaar een aantal mensen op, maar toen werd er alweer gekaatst. De partij ging verloren en daarna bleef het 23 dagen lang stil. Iseger kaatste intussen gewoon door in verschillende wedstrijden. Hij stond op de hoofdklasse in Bolsward, kaatste de Rengerspartij in Leeuwarden en won zondag nog de krans (en werd koning) op de tweede klaspartij in Ingelum. Bij een aantal parturen stond hij op het verlanglijstje voor het geval er tijdens de PC onverhoopt iemand zou uitvallen. Dat was niet onlogisch, aangezien Iseger die partij al zes keer won. Een dag na die PC komt de strafcommissie alsnog met het oordeel, dat Iseger voor vijf wedstrijden wordt geschorst wegens het “negeren van de uitspraak van de straf- en beroepscommissie”.


“Hoe maak je het kaatsen kapot?”

De reacties op het Facebookbericht van Iseger zijn niet mals. Voorzitter Jisse Postma van de kaatsvereniging in Ingelum: “Triest… En wat ook een aparte timing, een dag na de PC.” De overige reacties variëren van “sukkels” tot “hoe maak je het kaatsen kapot?” en van “diep triest” tot “schandalig”.

– En nu?
“Dit is wat het is. Ik ben er even helemaal klaar mee.”

– Je gaat geen beroep meer indienen?
“Dat had ik al niet gedaan. Ik zou niet weten waarvoor en waarom. Ze willen me kennelijk niet op de velden hebben. Ik ben wel klaar met de grote KNKB.”

– Wat had je redelijk gevonden?
“Misschien één wedstrijd en nog wat voorwaardelijk.”

– En nu? Schorsing uittellen en verder?
“Er zit niks anders op, maar de KNKB hoeft mij niets meer te vragen of iets dergelijks. Ik ben er klaar mee.”

– Maar je blijft wel kaatsen?
“Even kijken of ik daar nog zin in heb. De lol is er behoorlijk af”.

(kaatsnieuws.com)

Vorig artikelPC 2019 | The Day After – Wat schrijven andere media?
Volgend artikelGratis naar de Ald Meierspartij? Dat kan!