Home laatste nieuws Juniorenwedstrijd in Franeker op PC dag

Juniorenwedstrijd in Franeker op PC dag

232
0
Foto: PC Franeker

Omdat de PC dit jaar niet op 29 juli, de ‘fiifde woansdei”, gekaatst kan worden vanwege het coronavirus, organiseert de Permanente Commissie dit jaar een wedstrijd voor heren junioren. 16 parturen zullen strijden om prijzengeld met een totale waarde van ruim 1000 euro. De koning van de partij krijgt een zilveren bal.

Vanwege het coronaprotocol is publiek alleen welkom op uitnodiging. Zo heeft de PC onder andere alle 73 nog levende PC-winnaars uitgenodigd.

PC-Treast-TV

Om andere kaatsliefhebbers niet teleur te stellen zal Omrop Fryslân (radio, televisie en internet) onder de naam PC-Treast-TV de hele dag, van 8.00 ‘s ochtends tot ’s avonds 19.00, live vanaf het Sjûkelân in Franeker terugblikken op bijzondere PC’s. De oud-winnaars zullen in deze uitzending de hoofdrol vervullen en er zullen unieke beelden, onder meer van de PC
van 50 jaar geleden, getoond gaan worden.

Juniorencompetitie

De vorige twee seizoenen organiseerde de PC voor het eerst een juniorencompetitie om ook kaatsers tussen 16 en 22 jaar een podium te geven. Nu de PC zelf niet verkaatst kan worden en de KNKB-agenda nog de nodige hiaten bevat, is de organisatie van een grote juniorenwedstrijd een logisch vervolg op het geslaagde initiatief van vorig jaar. Het enthousiasme onder jonge kaatsers is groot. Binnen enkele dagen schreven 48 kaatsers zich in voor de wedstrijd. Via de online kanalen van de PC (internet, Facebook, Twitter) kan het verloop van de wedstrijd gevolgd worden.