Home laatste nieuws Geen KNKB-kaatsen in Niawier, Metslawier en Oosternijkerk

Geen KNKB-kaatsen in Niawier, Metslawier en Oosternijkerk

286
0
Niawier

Er zullen dit jaar geen KNKB- wedstrijden gekaatst worden bij Keatsferiening De Trije Doarpen in Niawier, Metslawier en Oosternijkerk. De kaatsvereniging kan zich niet vinden in de voorwaarden die de KNKB heeft getroffen vanwege het Coronavirus en heeft dat de kaatsbond laten weten via de mail.

Voorwaarden

,,Met de voorwaarden zoals die door jullie zijn geschetst wordt er bij ons niet gekaatst. Het is geen doen op deze manier. Wij als bestuur zien dit seizoen voor wedstrijden als verloren. We hopen dat we binnenkort nog wat kunnen trainen, maar wedstrijden zien wij geen heil in”, zo staat in de mail te lezen.

,,Wedstrijden zonder publiek, zijn geen wedstrijden, dat is een veredelde training. Bij de jeugd zitten de ouders op de lijnen en telegrafen. Strikt genomen is dit publiek, mag dus niet. Er komt dan geen einde aan een wedstrijd”, aldus het bestuur. ,,Kantine niet open geen inkomsten. Hygiëne-maatregelen extra kosten. Sponsoren durven we niet te vragen, iedereen heeft last van teruglopende inkomsten, wij gaan ze niet vragen. Ouders vliegen door heel Friesland, zetten de kinderen bij het veld uit en dan? Waar gaan ze heen, of gaan ze toch het veld op en mogen wij ook nog als politie optreden”, vervolgt De Trije Doarpen.

Geen risico nemen

,,Ook hebben we een bestuurslid die in de zorg werkt. Die wil niet komen, want ze wil geen risico nemen omdat ze met een kwetsbare doelgroep werkt. Al met al zijn dit voor ons redenen om aan te geven dat er bij ons op deze manier niet gekaatst gaat worden”.

Ook niet weg te kaatsen

,,Under dizze foarwaarden geane wy net fuort te keatsen. Wy moatte gemiddeld 3 kertier ride om ergens te kommen hjir boppe Dokkum wei”, verduidelijkt voorzitter Antje Allema die twee kaatsende kinderen heeft. ,,Dan yn de auto sitte te wachtsjen en hoopje dat se 2x ferlieze? Ek bestjoerslid Gert Jan Sijtsma, syn dochter Isabella sit yn it selde famkespartoer as us Suzanna. Hy hat ek al oan jûn sa net foart te gean onder dizze foarwaarden.” 

Update:

,,Ook in Ingelum zullen geen KNKB wedstrijden worden gehouden onder de omstandigheden/voorwaarden zoals geschetst in de KNKB mail van 1 mei”, laat het bestuur weten via Facebook.