Tjisse Steenstra wint Klassement 2023: “Ik vind het echt heel jammer”

3319
0

Een zeldzame tekst, die dan ook van een zeldzame persoonlijkheid komt. Tjisse Steenstra won het individuele jaarklassement, maar kon er niet echt om juichen. Hij haalde dit jaar 56 punten. Dat zijn er evenveel als Hans Wassenaar verzamelde, maar Steenstra haalde meer eerste prijzen. Wassenaaar eindigde op zijn laatste wedstrijd op de hoofdklasse, hij stopt na zondag met kaatsen, als tweede. Bij winst zou hij voor het eerst in zijn loopbaan het klassement hebben gewonnen.

Tjisse Steenstra in een interview met KNKB Media: “Ik had het hem (Hans Wassenaar, red) zo gegund. We hebben evenveel punten, hartstikke prima. Maar hij had zeker een puntje meer verdiend. Het doet me echt wat. Hij heeft deze partij ook nog nooit gewonnen, dus hij had twee vliegen in een klap kunnen slaan. Ja, ik vind het echt heel jammer.”

De Oldehovepartij in Leeuwarden werd gewonnen door Marten Bergsma, Gabe Jan van Popta en Hendrik Kootstra. De tweede prijs was voor Peter van Zuiden, Taeke Triemstra en Hans Wassenaar. Het derde geld was voor Bauke Triemstra, Renze Hiemstra en Willem Heeringa. Bij de dames wonnen Moniek Lootsma, Louise Krol en Jeska Terpstra de finale van Iris Veltman, Lissane Scharringa en Marrit Zeinstra. De derde prijs werd uitgedeeld aan Ilse Tuinenga, Mintje Meintema en Larissa Smink.

(foto: Henk Bootsma)

Vorig artikelDe uitslagen van 9 en 10 september 2023
Volgend artikelMarco Hoekstra stopt als KNKB-directeur