Home laatste nieuws Tjisse Steenstra: “Miskien wol sterker wurden”

Tjisse Steenstra: “Miskien wol sterker wurden”

466
0
Bond

Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra won zondag in Stiens voor de vijfde keer op rij een vrije formatiewedstrijd in de hoofdklasse. Vooral in de finale in Stiens maakte het trio indruk.

“Ze waren foutloos,” zegt Patrick Scheepstra. Hij was met Bauke Triemstra en Alle Jan Anema in de finale de tegenstander van het partuur Van der Bos. Tjisse Steenstra werd afgelopen in zowel Broeksterwâld als Stiens uitgeroepen tot koning. Angst voor een terugval heeft Steenstra niet. In voorgaande jaren kwam dat nog weleens voor: “Dit fielt oars, minder swier. Miskien dat ik wol sterker wurden bin.”

Ook tijdens afdelingspartijen slaat Steenstra heel behoorlijk van zich af. In Tzummarum zegevierde hij met Bitgum. In Weidum werd hij derde. Op de bond was de afdeling echter minder succesvol.

“Alles oer de kop”

Veel concurrenten van de winnaars van de laatste vijf vrije formatiepartijen zoeken nog naar de juiste vorm. Steenstra in het Friesch Dagblad: “Net ien sit yn de rol. Miskien klikt it net by de nije partoeren. Ik tink, dat alles aansens oer de kop giet. Let mar op.”

Die laatste uitspraak werd waarschijnlijk opgetekend meteen na de wedstrijd in Stiens. Zondagavond ging de stellerij namelijk los en de belangrijkste conclusie is, in tegenstelling tot wat Steenstra zegt, dat er juist in de top weinig tot niets verandert.

(Friesch Dagblad / kaatsnieuws.com)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in