Home laatste nieuws Tjisse Steenstra ambassadeur Jeugdfonds Sport Friesland

Tjisse Steenstra ambassadeur Jeugdfonds Sport Friesland

238
0

Tjjisse Steenstra is uitgeroepen tot ambassadeur van Jeugdfonds Sport Friesland. Dit fonds heeft als doel meer kinderen uit arme gezinnen de kans geven om te sporten of cultuur te beoefenen. Ook Cambuur-voetballer Robbert Schilder werd een van de nieuwe gezichten van het fonds.

Eerdere campagnes

Eerder werden al voetbaltrainer Henk de Jong, Aris-basketballer David Michaels, ijshockey-Flyers Tony Demelinne & Fabienne Gooijer en acteur Rutger Hauer bekend gemaakt als gezichten van de campagne. De boodschap is: “Ik heb kansen gekregen door te sporten, pak jij ze ook? “ Het doel van de campagne is om meer aandacht te genereren voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland. Het Jeugdfonds is dan ook erg blij met de extra medewerking van zowel kaatser Tjisse Steenstra als voetballer Robbert Schilder.

Geen geld voor sport

13.000 kinderen in Friesland kunnen niet sporten of cultuur beoefenen omdat er binnen het gezin te weinig geld is. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland kan deze kinderen helpen en hun de kans geven om toch deel te nemen aan sport of cultuur. Meedoen = meer kansen voor kinderen om zich te ontwikkelen.

In 2018 werden nagenoeg 3000 kinderen bereikt. Omdat gezinnen zich niet rechtstreeks kunnen aanmelden, zijn ook intermediairs nodig: bijvoorbeeld leerkrachten, maatschappelijk werkers en buurtsportcoaches die samen met de ouders een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. Middels deze opvallende campagne hopen beide fondsen dan ook naast meer bekendheid voldoende intermediairs aan te kunnen trekken om gezamenlijk met de enthousiaste ambassadeurs nog meer kinderen te kunnen laten meedoen.

Vorig artikelMinnertsga wint Bangmapartij in Weidum
Volgend artikelKaartverkoop 166e PC van start