Rinse Bleeker algemeen directeur bij FC Emmen

1354
0

Met ingang van 1 juli 2023 is oud-kaatser Rinse Bleeker algemeen directeur bij FC Emmen. Bleeker heeft jarenlange ervaring als bestuurder bij Sportstad Heerenveen. De laatste jaren was hij daar actief als algemeen directeur. In die hoedanigheid heeft hij veel ervaring opgedaan in het besturen van een (top)sportomgeving en hij is bekend op de vele terreinen die voor FC Emmen de komende periode van belang zijn. Herman Harms, bestuurslid van de voetbalclub: “Hij heeft in onze gesprekken getoond te beschikken over dezelfde noordelijke nuchterheid die perfect bij ons past.”

Rinse Bleeker: “Na een mooie tijd als algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik laat met trots een organisatie achter die geheel zelfstandig kan functioneren. Vanaf het eerste gesprek met FC Emmen ben ik enthousiast geraakt door het verhaal en de potentie van de club en ik ben uiterst gemotiveerd om samen met het team bij te dragen aan het realiseren van de ambitieuze doelstellingen.”

Wij kennen Rinse Bleeker vooral als voormalig topkaatser. In 1991, 1992 en 1993 won hij met Erik Seerden en Thomas van der Meer de PC in Franeker. In 1992 werd hij uitgeroepen tot koning. In 1997 won hij nog eens de PC, toen met Pieter van Tuinen en Chris Wassenaar. In het Kaatsklassement Aller Tijden staat Bleeker op plaats 67. Hij won 56 eerste prijzen, 47 tweede prijzen en 64 derde prijzen. Zeven keer werd hij uitgeroepen tot koning.

(kaatsnieuws.com / FC Emmen / RTV Drenthe)

Vorig artikelLaas Pieter van Straten stopt er (even) mee
Volgend artikelGerben de Boer geblesseerd. PC onzeker