Laas Pieter van Straten stopt er (even) mee

2929
0

Kaatser Laas Pieter van Straten stopt na de eerste cyclus voorlopig met kaatsen. De eerste cyclus kaatste Van Straten met Redmer Zaagemans en Kees van Schoot. Van der Schoot wordt bij Marten Bergsma en Hendrik Kootstra de vervanger van de geblesseerde Dylan Drent en nu houdt dus ook Van Straten er in ieder geval dit seizoen mee op.

De reden? “Het is voor mij nu even klaar dit jaar. Ik wil meemaken hoe het is om een zomer niet te kaatsen. Er zijn genoeg andere mooie dingen om te ontdekken in de maanden mei tot en met september. Daar krijg je nu geen tijd voor. Bovendien handbal ik van oktober tot en met april. Je zult begrijpen, dat het dan allemaal weleens wat te druk is.”

Neemt Van Straten dan definitief afscheid van het kaatsen? Daarvoor kan hij niets zeggen: “Niks is definitief.” Laas Pieter van Straten won in 2014 de Freulepartij namens Hijum/Finkum in Wommels met Hielke Beijering en Jetze Plantenga. In de finale werd gewonnen van Tzummarum. In 2015 maakte hij in Franeker zijn debuut op de hoofdklasse. In 2016 was hij de jongste deelnemer op de PC. In juni 2019 won hij in Holwerd voor het eerst een hoofdklassewedstrijd. In datzelfde jaar won hij met alles oan’e hang de finale van de Jong Nederland tegen Berltsum.

(kaatsnieuws.com)