Home laatste nieuws Pech voor Bildtstars; nieuwe schorsing voor Iseger?

Pech voor Bildtstars; nieuwe schorsing voor Iseger?

218
0

De strafcommissie gaat zich opnieuw buigen over een wel of niet toegestaan optreden van kaatser Daniël Iseger. Die viel tijdens de hoofdklassewedstrijd in Huizum in voor de gebleseerde Sjoerd de Jong, maar was volgens het wedstrijdverslag op de website van de KNKB was de achterinse nog geschorst.

Op die site schrijft correspondent Jan Braaksma: “De deelname van Iseger krijgt nog een staartje omdat Iseger nog een schorsing had staan van een wedstrijd. Het was hem ontgaan maar dat zal zeker niet gelden voor de strafcommissie.” Daarmee neemt de bond op het eigen platform alvast een voorschot op de afloop.

Iseger viel in Huizum in voor Sjoerd de Jong. Die heeft een scheurtje in de hamstring en is in ieder geval een paar weken uitgeschakeld. Iseger werd eerder dit seizoen geschorst, omdat hij volgens de strafcommissie niet voor Huizum mocht kaatsen op de Bangmapartij in Weidum. Ook daar stond hij als invaller in het veld. Iseger ging in beroep, maar na weken beraad bleef er toch een straf van drie wedstrijden over. Die ging in op 29 juni.

Daarna werden er weliswaar drie wedstrijden verkaatst, maar daarbij was ook de partij in Easterein. Omdat dat een door elkaar loten-wedstrijd betreft, was die voor de schorsing niet van belang. Iseger had daar, omdat hij niet is aangemeld voor de tweede cyclus, sowieso niet kunnen kaatsen. Blijkbaar is dat door iedereen, ook de officials van de bond, over het hoofd gezien of niet gemeld op het moment, dat Iseger in het veld stond. Daardoor kon hij de wedstrijd gewoon uitkaatsen.

Het partuur van Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong zit toch al in de hoek waar de klappen vallen. Pieter Jan Plat raakte geblesseerd, schouder uit de kom, en is er nog weken niet bij. Zijn vervanger is Alle Jan Anema. Anema en een eventuele vervanger van Sjoerd de Jong kunnen echter geen rankingspunten scoren.

(kaatnieuws.com)