Home laatste nieuws Media | “Bizar. Ik bin in keatsleginde no”

Media | “Bizar. Ik bin in keatsleginde no”

382
0
hans wassenaar, leeuwarden

Hans Wassenaar won op Pinkstermaandag 2017 het Klavertje Vier, maar eigenlijk was het nog meer een (niet bestaand) Klavertje Acht. Een prestatie, die geen enkele kaatser voor hem leverde.

Wassenaar won in zijn jongere jaren, hij woonde toen nog in Tzummarum, met Arnold Zijlstra en Steven de Bruin de Bond voor jongenspupillen, schooljongens en jongens. Bovendien schreven zij in 2010 ook nog de Jong Feintepartij op hun naam. “Bizar,” zegt Wassenaar zelf in de Leeuwarder Courant. “Ik bin in keatsleginde no.”

Dat Wassenaar in de finale van de Bondspartij zelf de finale tegen Sexbierum-Pietersbierum met een bovenslag uitmaakte, was natuurlijk de slagroom op de taart. De stand was op dat moment 5-4 en 6-2. Wassenaar: “Ik wist, dat de bal myn kant opkomme soe.”

hans wassenaar, klavertje vier
Hans Wassenaar, geëmotioneerd na het behalen van het Klavertje Vier

De reacties in de media

Coach Dicky van der Zee, zelf ook winnaar van het Klavertje Vier (FD): “Ik zei… Wij missen nog één blaadje en dat komt vandaag.”

Sportverslaggever Anne Roel van der Meer (LC): “De 26-jarige Wassenaar, die op het kaatsveld nog wel eens verbaal van zich wil afbijten, was meteen na de laatste slag van de Bondspartij op It Sjûkelân even stil. Ongewoon stil. Tranen verdrongen woorden na de zege van zijn Leeuwarden op Sexbierum-Pietersbierum. En toen hij wel kon praten, werden zijn ogen af en toe weer nat. Wat een dag, wat een prijs, wat een weelde.”

Hans Wassenaar (LC): “Fan it momint ôf, dat ik mei Arnold Zijlstra en Steven de Bruin de Freule pakte, woe ik it Klaverke Fjouwer winne. Ik wist, dat it der hjoed yn siet. Oan de oare kant… Ik hie op de Bond noch noait earder in priis wûn.”

bondspartij 2017, leeuwarden
De winnaars van de Bondspartij 2017: Jouke Bosje, Hans Wassenaar, Enno Kingma (vlnr)

Kaatser Jouke Bosje, Leeuwarden (LC): “Der is echt net ien keatser dy’t der mear foar docht as Hans. Dit hat er dik fertsjinne.”

Hans Wassenaar (LC): “Je ha in bytsje gelok nedich om dit te berikken, mar der moat ek in soad foar dien en litten wurde. Ik ha tink ik wol tsientûzen oeren op it keatsjild trochbrocht. En as oaren leuke dingen dogge en bygelyks nei de kroech geane om bier te drinken, dan slaan ik faak oer. Juster lei Hansie om tsien oere op bêd. Ik woe fit wêze hjoed.”

Hans Wassenaar (Omrop Fryslân): “No haw ik se allegear. Hjir sit in soad tiid yn. Ik tocht der wol oan, mar je moatte it net lûdop sizze. Dan wit eltsenien it. En no is it slagge. De sirkel is rûn.”

(bron: Leeuwarder Courant / Friesch Dagblad / Omrop Fryslân)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in