Home laatste nieuws Kaatsverenigingen Noard-east Fryslân schrappen wedstrijden vanwege Corona

Kaatsverenigingen Noard-east Fryslân schrappen wedstrijden vanwege Corona

236
0

Verschillende kaatsverenigingen in Noard-east Fryslân halen hun geplande wedstrijden en trainingen  vanwege het coronavirus van de agenda. Eerder deze week liet VvV Ternaard al op Facebook weten dat de ledenpartijen niet doorgaan. ,, Nei oanlieding fan it nijs oer corona besmettings, bin we as bestjoer toch fan miening dat we mar net mear keatse fan’t jier. It spyt us tige mar de sûnens fan elk is wichtiger. Wy hoopje dat wy it folgjende jier wer los kinne”.

Nes

Ook kaatscommissie Nes annuleert de geplande wedstrijden. ,,Door de recente corona ontwikkelingen in de nabije omgeving hebben we het besluit moeten nemen om de kaatswedstrijden voor zaterdag en de Nessumer PC (22-8) te moeten annuleren. Ook stoppen we met de trainingen op maandag- en dinsdagavond”.

Niawier

De trije doarpen, kaatsvereniging van Niawier, Metslawier en Oostrenijkerk schrapt de ledenpartijen voorlopig. ,,I.v.m een positieve corona test in Oosternijkerk, hebben we als bestuur besloten dat de ledenpartij van a.s. vrijdag niet door gaat. Better safe than sorry. “ Vandaag werd het bericht aangevuld: ,, In overleg met omliggende kaatsverenigingen leggen we per direct ook de trainingen stil. Er zijn steeds meer positieve testen in omliggende dorpen.”

Schoolmeisjes

Zaterdag staat de wedstrijd van de schoolmeisjes in Ee op het programma van de KNKB. Het is nog niet bekend of die wedstrijd gewoon doorgaat.