Home laatste nieuws Geen kaatsen tot 1 september; PC op 30 september

Geen kaatsen tot 1 september; PC op 30 september

202
0

De PC wordt dit jaar niet op de vijfde woensdag in juli verkaatst. Dat is het directe gevolg van de maatregelen, die premier Mark Rutte dinsdagavond bekend maakte. Alle evenementen waarvoor een vergunning nodig is (en overigens ook alle sportevenementen) zijn tot 1 september 2020 verboden.

De PC had met deze mogelijkheid al rekening gehouden. In de vergunningsaanvraag was niet alleen toestemming gevraagd voor de oorspronkelijke datum (29 juli), maar ook voor woensdag 30 september. Informatie over kaartverkoop volgt later. Een en ander hangt uiteraard af van de vraag wat het kabinet later besluit voor de periode na 1 september.

Voor 1 september stonden in ieder geval ook alle NK’s, de Freulepartij in Wommels, de Ald Meierspartij in Hitzum en de Van Aismadagen in Bitgum op het programma. Of er voor die wedstrijden nog een oplossing wordt gezocht, en hoe die eruit gaat zien, is op dit moment niet helder.

De KNKB stelde de start van het kaatsseizoen aanvankelijk uit tot 20 juni. Op die dag zou de hoofdklassewedstrijd voor heren in Balk verkaatst worden. Die datum blijkt helaas al te ambitieus.

(foto: Henk Bootsma)