Home laatste nieuws Dylan Drent: “Misschien wel einde oefening”

Dylan Drent: “Misschien wel einde oefening”

1104
0

De eerste omloop tijdens de vrije formatiewedstrijd in Franeker ging prima voor Bauke Triemstra, Dylan Drent en Patrick Scheepstra. Drent maakte na een jaar zijn rentree op de velden, na een vervelende schouderblessure. In 2022 begonnen de problemen. Een rentree in 2023 verliep ook al niet naar wens. Ondanks groen licht van een fysiotherapeut ging het zondag in de tweede omloop toch weer mis.

Drent: “In die tweede omloop zat de pijn er al wel in. Ik haalde een keer uit en de arm was weer uit de kom. Ik wist meteen dat het mis was.” Dat was uiteraard balen voor de Harlinger. “Ik heb er zoveel uren ingestoken en begin weer op nul,” zegt Drent. “Zoveel uren, tijd en energie… En dan kun je na een uur op het gras weer naar huis.”

Einde oefening?
Deze week reist Drent naar Naarden om tot in detail te bekijken wat de schade is en eventueel de oplossing: “We hadden er zoveel zin in en dan sta je met iets anders dan de krans om je nek. Er zijn foto’s gemaakt en het levert veel spanning op. Misschien is het ook wel einde oefening.”

“Dit hiene we net hope”
Opslager Bauke Triemstra kan het nauwelijks omschrijven, zegt hij tegen Omrop Fryslân. “Hy hat der oardel jier út west,” zegt Triemstra. “Dit hiene we net hope. Ferline jier soe er ek al begjinne, mar doe kaam de pine werom. Wy tochten dat hy der wer wie, ek yn de trainingen. It die noch wolris wat sear, mar dat soe wol fuortlûke. Ik tocht dat it wol goed komme soe, mar it kaam net goed.”

“Kan beter”
Op de vraag later op de avond over hoe het nu gaat, zegt Drent: “Kan beter. Tijdens trainingen kon ik koprollen en duiken. Alles. Niks aan de hand. Laten we maar positief blijven.”

(kaatsnieuws.com / Omrop Fryslan; foto’s: kaatsnieuws.com / Henk Bootsma)