Home in beeld Bolsward wint NK Pupillenjongens in Ingelum + foto’s

Bolsward wint NK Pupillenjongens in Ingelum + foto’s

423
0

Edwin Arjen Yska, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma mogen zich Nederland Kampioen Pupillenjongens noemen.  De Bolswarders waren door kenners al van tevoren samen met Dronryp getipt als favorieten.

En laten deze parturen nu net tegenover elkaar staan in de finale. Dronryp kaatsend met Dennis Bida, Jort de Kroon en Brent Jesse van Beem maakten het de Bolswarders niet gemakkelijk in de finale. Het waren de Bolswarders die het eerste bordje pakten. Dronryp wist er al vlot 1-1 van te maken. De Bolswarders en de Rypsters maakten er nog een ‘spul gelyk’ van. Bolsward  leek er daarna vandoor te gaan. Door een paar prachtige zitballen van Dronryp wisten de Rypster Pupillen dichterbij Bolsward te komen. Toch bleek Bolsward te sterkste. De wedstrijd eindigde op een 5-4 6-6 stand.

Grote verrassingen waren de parturen van Blije en Scharnegoutum. Beiden wisten de derde prijs te winnen. Blije kaatste met pupillenjongen Karst Hoekstra en welp Pieter Hoogland. Thijs Lanting van Scharnegoutum had zelfs twee welpen, de tweeling Frans en Ruurd Oosterbaan, mee. Dit trio verloor met 5-4 6-6 in de halve finale van Bolsward

De winnaars

  1. Bolsward: Edwin Arjen Yska, Silvan Elzinga, Tymen Bijlsma
  2. Dronryp: Dennis Bida, Jort de Kroon, Brent Jesse van Beem
  3. Blije: Karst Hoekstra, Pieter Hoogland
  4. Scharnegoutum: Frans Oosterbaan, Ruurd Oosterbaan, Thijs Lanting

Foto’s

[gdgallery_gallery id_gallery=”19″]