Home laatste nieuws Wommels, Menaam en Winsum winnen voorronde Jeu de Pelote

Wommels, Menaam en Winsum winnen voorronde Jeu de Pelote

265
0

De parturen van Wommels, Menaam en Winsum zijn door naar de eerste omloop van het Iepen Frysk Kampioenskip Jeu de Pelôte. Zij wonnen maandagavond hun voorrondewedstrijden op It Plein in Easterlittens.

Foto: Henk Bootsma

In de openingswedstrijd van het 21e IFK was Wommels met 8-1 te sterk voor Tjerkwerd. Wommels neemt het nu in de eerste omloop op tegen de winnaar van de voorronde tussen Stiens en Reduzum.

De tweede wedstrijd van de avond, tussen Heerenveen en Menaam, was het meest spannend. Uiteindelijk trok Menaam met 6-5 aan het langste eind. Dat partuur neemt het in de eerste omloop op tegen het partuur van Franeker, dat al direct geplaatst was.

Foto: Henk Bootsma

De derde en laatste wedstrijd in Easterlittens, tussen Winsum en Jirnsum, was een stuk minder spannend. Winsum won dat duel met 8-1 en zal nu in de eerste omloop Hartwerd of Deinum treffen.

Wommels – Tjerkwerd 8-1
Heerenveen – Menaam 5-6
Jirnsum – Winsum 1-8

Tweede dag

Dinsdagavond staan op It Plein in Easterlittens weer drie wedstrijden op het programma. Weidum speelt dan tegen Wjelsryp, Stiens neemt het op tegen Reduzum en Grou treft Easterein.

Tijd

18:30 Weidum – Wjelsrijp ( Vervalt wegens afmelding Weidum)
19:30 Stiens – Reduzum
20:30 Grou – Easterein
 
De foto’s zijn gemaakt door Henk Bootsma. Op zijn Facebookpagina staan meer foto’s