Home laatste nieuws Vier kaatsvrijwilligers kregen een Koninklijke Onderscheiding

Vier kaatsvrijwilligers kregen een Koninklijke Onderscheiding

244
0

Vier mensen uit de kaatswereld kregen vandaag een Koninklijke Onderscheiding. Lokwinske allegear!

Sas Jepkema (71), Leons. Al 37 jaar actief voor leefbaarheid in Leons en Húns. Beheert archieven, organiseert biljart- en kaartactiviteiten in dorpshuis De Murdhoun. Lang actief in de kaatsbond, van plaatselijk tot provinciaal niveau. Adviseur en secretaris van de Ring van Leeuwarden, een vereniging vn kleinschalige ondernemingen rond de stad. Realiseerde hiervoor de website, verzorgde de promotie en organiseerde open dag.

Jan Posseth (76), Marsum. Vrijwilliger bij kaatsvereniging Foarút. Was voorzitter van de wantencommissie van de KNKB. Sinds 2001 vrijwilliger bij Stichting Humanitaire Transportgroep, waarbij hij als chauffeur al 150 transporten reed naar Oost-Europa, Iran en India.

Johannes van der Ploeg (68), Franeker. Wedstrijdorganisator en vrijwilliger bij kaatsvereniging Jan Bogstra. Speaker/gastheer bij de Permanente Commissie (PC) . Was penningmeester van de Federetie Franekeradeel (elf kaatsverenigingen). Actief voor de KNKB. Vrijwilliger bij het Kaatsmuseum Franeker.

Jan Metselaar (69), Deinum. Was trainer en scheidsrechter bij de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond in Franeker. Was penningmeester van de Kaatsvereniging Deinum en de Federatie Menaldumadeel. Was vrijwilliger bij de stimuleringsprijs voor jong talent van de PC-Kaatspartij. Actief voor het Kaatsmuseum en actief geweest voor de Vereniging van de Vrienden van het Kaatsmuseum. Vrijwilliger bij de FNV belastinggroep Franeker en bij Humanitas thuisadministratie. Was penningmeester van biljartvereniging Ons Genoegen in Menaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in