Home in beeld FOTO’S | Sexbierum-Pietersbierum wint NK junioren

FOTO’S | Sexbierum-Pietersbierum wint NK junioren

270
0

WIER – Sexbierum-Pietersbierum is in Wier de terechte winnaar geworden van de ‘Jong Nederland-partij’, tegenwoordig NK junioren genoemd. Zij wonnen overtuigend de finale van Franeker met 5-0, 6-2. In vier partijen kreeg Sexbierum slechts twee eersten tegen.

De sterke, stabiele opslagen van Durk Ennema in combinatie met de kracht van Joran Gerbranda en Pieter van der Schoot in het perk, maakte Sexbierum-Pietersbierum het sterkste en meest complete partuur.

Vooraf was Sexbierum-Franeker een droomfinale tussen twee favorieten, maar de spanning bleef uit. Franeker had een wedstrijd meer in de benen en de voorbest opslager en achterinse Allard Hoekstra was op, zijn opslagen misten te vaak het perk in de finale.

Tweede klaverblaadje

Vorig jaar was Franeker met hetzelfde partuur (Djurre Seerden, Allard Hoekstra en Marco de Groot) nog winnaar van de Jong Nederland partij, nu moesten ze genoeg nemen met de tweede prijs.

Voor Pieter van der Schoot betekende de winst het tweede klaverblaadje, eerder won hij de Freulepartij. Het was de laatste kans voor Van der Schoot deze wedstrijd te winnen, de Jong Nederland is voor kaatsers van 17-21 jaar, de Sexbierumer is 21 en mag volgend jaar niet meer meedoen.

De derde prijs ging naar Easterein met Bote Jellema, Rámon Tie Bouma en Doede Rients Okkema. Zij verloren de halve finale met 3-5, 6-6 van Franeker.

Sexbierum-Pietersbierum kreeg de kransen omgehangen door de winnaars van de Jong Nederlandpartij van 50 jaar geleden, Th. Vrij, P. Sinnema en Joh. Broekstra van Tzummarum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in