Home laatste nieuws Prijzengeld dames gelijk aan heren in Dronryp

Prijzengeld dames gelijk aan heren in Dronryp

204
0

DRONRYP – Net voor het begin van het 125 jarig jubileum van VvV Sjirk de Wal wordt donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, de hoofdklassewedstrijd voor dames gehouden, een afdelingswedstrijd. Opmerkelijk: het prijzengeld van de dames is gelijk aan dat van de heren.

Vier Rypster sponsoren (DEM, K.I. Service Lybo, Allround Bouwservice LBI en Pieter Scharringa Bouwservice) hebben besloten het prijzenpakket voor deze partij gelijk te laten zijn aan het prijzenpakket van de Hoofdklasse Heren partij die in Dronryp – op de eerste zondag in juni – verkaatst wordt. De sponsoren geven hiermee aan dat zij waardering hebben voor de ontwikkeling van het dameskaatsen. Een topgebaar van deze sponsoren!

Jonge talenten

Vorig jaar werd Berltsum op de derde lijst verrassend verslagen door Peins. Deze inspanning moest het paruur van Peins – trio Zeinstra – in de halve finale bekopen. Ze werden door de latere prijswinnaars Wommels met 5-3 6-4 verslagen. De finale werd gespeeld tussen de parturen van Huizum met Marije van der Meer, Nynke Sybrandij en Manon Scheepstra en Wommels met Anna-Brecht Bruinsma, Martzen Deinum en Sjanet Wijnia. Na een spannende partij mochten de jonge talentvolle kaatsters van Wommels na een 5-4 6-4 uitslag de eerste prijs in ontvangst nemen.

Op de foto: Wommels – hier in actie in Franeker – won vorig jaar in Dronryp.