Home laatste nieuws PC 2019 | Sjoerd de Jong: “Wy binne noch hiel.”

PC 2019 | Sjoerd de Jong: “Wy binne noch hiel.”

203
0

Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong beginnen woensdag met Enno Kingma ‘gewoon’ aan de PC. Het duo raakte geblesseerd, maar besloot op basis van het afgelopen weekeinde dat ze fit genoeg zijn voor de Fiifde Woansdei.

Bij Plat raakte in Berltsum een schouder uit de kom; De Jong had een scheurtje in een hamstring. Afgelopen week waren ze alweer in training, maar de wedstrijden in Sexbierum en Arum moesten definitief uitsluitsel geven. In Sexbierum wonnen Kingma, Plat en De Jong in de eerste omloop van partuur Nicolay. In de tweede omloop verloren zij van trio Gert-Anne van der Bos. Dat laatste partuur werd een dag later in de eerste omloop verslagen. In Arum was de tweede omloop echter opnieuw de laatste. De latere winnaars (Bergsma, Hiemstra en Wassenaar) waren te sterk.


Sjoerd de Jong: “Wy binne noch hiel. Snein hawwe wy bêst keatst en dat jout fertrouwen.” Ondanks dat blijven vervangers achter de hand. Twee omlopen Arum op zondag zijn toch iets anders dan (maximaal) vier omlopen op woensdag op it Sjûkelân. Alle Jan Anema (voor Plat) en Daniël Iseger (voor Sjoerd de Jong) zijn daarom met kaatsuitrusting in Franeker aanwezig.

(kaatsnieuws.com)