Home laatste nieuws Partuur Marten Bergsma wint Generale in Arum

Partuur Marten Bergsma wint Generale in Arum

306
0

Niet de favoriete parturen van Gert-Anne van der Bos en Enno Kingma stonden in de finale van de hoofdklasse wedstrijd in Arum, maar de jonge parturen van Marten Bergsma, Dylan Drent en Patrick Scheepstra en dat van Durk Ennema, Erwin Zijlstra en Laas Pieter van Straten.

In de halve finale stapte Pieter van der Schoot uit de wedstrijd omdat hij teveel last ondervond van een schouderblessure. Erwin Zijlstra was zijn vervanger.
Tot 3-3 was het een leuke gelijk opgaande strijd. Toen Dylan Drent een bal in het tussenspel voorbij de kaats sloeg en de volgende bal boven, werd het 4-3. Opslagfouten aan de kant van partuur Ennema en twee zitballen van Marten Bergsma brachten in no-time de 5-3 aan de telegraaf.
Het leek nog spannend te gaan worden, partuur Ennema kwam op een 2-6 voorsprong. De drie kansen om er 5-4 van te maken, werden weg gegeven. Durk Ennema was uitgekaatst en miste drie keer op rij het perk. De finale ging als een nachtkaars uit. Opslager Marten Bergsma werd koning van de partij. Twee jaar geleden was hij eveneens koning in Arum.
De derde prijs was voor Enno Kingma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar. Zij verloren de spannende halve finale van partuur Ennema op 5-5, 6-4.
Pieter van der Schoot laat zich morgen behandelen door de fysiotherapeut, woensdag a.s. hoop hij fit te zijn voor de PC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in