Home laatste nieuws Partuur Louise Krol wint 41e PC in Weidum

Partuur Louise Krol wint 41e PC in Weidum

429
0

Louise Krol, Imke van der Leest en Sjanet Wijnia zijn de winnaars van de 41e PC.  Het trio won de finale  met 5-2   6- 4 van Marije van der Meer, Klasine Huistra en Annelien Broersma.

Eerste omloop

Voor Louise Krol uit Ee en Sjanet Wijnia uit Wommels  is het de eerste keer dat ze de PC winnen. Imke van der Leest won in 2012 met Marije Hiemstra en Aukje van Kuiken.  De eerste omloop van de PC duurde bijna 5 uren. Om kwart voor vier was de hele tweede lijst bekend. Dit kwam doordat de eerste drie partijen eindigden in een 5-5 6-6 stand. Ook werd de PC bijna 45 minuten stilgelegd omdat iemand in het publiek onwel werd. De man is op het veld gereanimeerd en maakt het naar omstandigheden goed.

Mariska Hoogland

De derde prijs was voor het keats-off winnende partuur Anna-Brecht Bruinsma, Mariska Hoogland en Melissa Hiemstra. Mariska Hoogland maakte bekend te zullen stoppen met kaatsen. Ze werd begin dit jaar moeder van Esmée. ,,Ik wurkje fjouwer dagen en yn it wykein bin ik troch it keatsen in soad fuort. Ik ha wit idee dat ik tefolle mis fan ús famke.”

Favorieten

Favorieten Ilse Tuinenga en Anne Monfils stonden in de eerste omloop al tegenover elkaar. De partij eindigde op 5-5 6-6. In de tweede omloop ging het partuur van Ilse Tuinenga eraf tegen de latere winnaars Louise Krol cs.

Sjanet Wijnia

Voor Sjanet Wijnia uit Wommels betekent de overwinning op de PC het behalen van het derde wimpeltje. Wijnia won eerder de Ald Meiers en de Jong Famme. Ze moet nu alleen de bond nog winnen. Ook werd Sjanet uitgeroepen tot koningin van de PC.

De uitslagen van de 41e PC kun je hier lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in