Home laatste nieuws Partuur Jorn Lars van Beem wint 25e Familie Van der Hem Partij

Partuur Jorn Lars van Beem wint 25e Familie Van der Hem Partij

331
0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een zonovergoten Sjûkelân werd door de schooljongens, op zondag 9 juli, voor de 25e keer gestreden om de hoogste eer bij de, naar de Familie Gjalt en Janke Van der Hem  uit Haren (Groningen) vernoemde partij.

Ook dit jaar was mevrouw van der Hem ,ditmaal samen met haar zoon Lieuwe, zelf aanwezig om de prestaties van de jeugd te aanschouwen en de meer dan verdiende prijzen aan de winnaars uit te reiken.

 

B-klasse

Er stonden in de B-klasse 21 parturen op de lijst. Er werd fel maar fair gestreden om de prachtige prijzen bij deze jubileum editie. In de verliezersronde ging de 3e prijs naar Rink Rudmer Sterk uit Berltsum, Bjorn Idsardi uit Dronryp en Jan Johannes van der Kamp uit Nijland. De winnaars van de 2e prijs bij de verliezers, Johan Cnossen uit Gauw, Matthys Renema uit Heeg en Kjell Dijkstra uit St. Jacobiparochie verloren in de finale met 2-5 4-6 van Johan Sipma (Lioessens), Jarno Feenstra (Exmorra) en Brent Timmerman (Dronryp).

In de Winnaarsronde was de 3e prijs  voor Leon Wijning St. Annaparochie, Haye Tseard van der Hem Dronryp en Andre de Vries Bitgummole. Mooie finale verloren Klaas Hibma Witmarsum, Jan-Tymen Eisma (pupil !) Franeker en Wesley van der Vaart St. Jacobiparochie met 3-5 0-6 van Luka van der Weg Wommels, Rowin Faas Menaam en Galil Taeke Moufakkir uit Reduzum. In het laatste partuur zaten 2 jongens die in de eerste omloop hadden verloren maar door bij te loten toch nog met een prachtige krans en gewonnen kaatsstandaard het heilige veld konden verlaten.

A-klasse

De A-klasse ging iets na 12 uur van start, daar werd door 6 drietallen gestreden om de kransen en de hoogste eer.

Na 3 ronden kaatsen waren 2 parturen ongeslagen en mochten op basis daarvan in de finale de degens kruisen. Partuur nummer 1 Jari Visser uit Witmarsum, Thomas Dijkstra uit Berltsum en Rick Minnesma uit Dronryp leken aan het langste eind te gaan trekken door een 4-2 voorsprong te nemen, maar daar dacht partuur 2 bestaand en uit Jelmer Miedema Goutum, Jorn Lars van Beem Dronryp en Jurrit Osinga uit Ingelum toch even anders over, met sterk spel wisten zij de bakens te verzetten en de partij met 4-5 2-6 in hun voordeel te beslissen.

We kunnen terugkijken op een zeer memorabele kaatsdag en kijken nu al uit naar de 26e editie in ons jubileumjaar 2018. Dank aan alle vrijwilligers en belangstellenden.

 

Tekst & foto’s: Jan Bogtstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in