Home laatste nieuws NK DAMES 2022: OH, OH, DEN HAAG

NK DAMES 2022: OH, OH, DEN HAAG

496
0

Het partuur van Den Haag is misschien wel het meest verrassend op de lijst van het NK Dames 2022 in Wommels. Dat wordt zaterdag 25 juni verkaatst. Doutsen Punter en Annemiek Korf nemen het in de eerste omloop op tegen het partuur van Minnertsga. Kaatsen, Den Haag en een NK. Daar willen we meer van weten.

OH, OH, DEN HAAG (I)

Annemiek Korf
: Hoi Jacob! Kan je ook niet wachten tot het eerste optreden van de Earrebarre op het Dames NK?

Jacob Stelwagen: Kan niet wachten! Ben je net zo zenuwachtig als ik?

Annemiek: Vooral heel veel zin in! Maar het is ook spannend. We kaatsen beide pas sinds twee of drie jaar weer. We kunnen ons alleen meten tegen de andere Earrebarres en in de Federatie Buiten Afdelingen (FBA). Dus we zijn heel benieuwd en hopen lekker mee te kunnen doen.

Jacob: Minnertsga eerste omloop. Makkie toch?

Annemiek: Weet ik niet. Ik ken niemand meer…

Jacob: Renske Blanksma, Anke Wassenaar, Simona Kootstra. De dochter van Chris Wassenaar dus, onder meer.

Annemiek: De naam ken ik inderdaad. Maar geen idee hoe ze kaatsen. Ik begreep van Sietske Okkema (ex-Earrebarre) dat Simona niet meespeelt?

Jacob: O, dat weet ik niet

Annemiek: We gaan het meemaken! Afgelopen maandagavond voor ons de generale tijdens de training. Met zn tweetjes gewonnen tegen de drie heren van hier. Ze stonden zelfs met drie man in het perk. Wij zijn er klaar voor!

Jacob: You go, girls! Hoe kwamen jullie op het idee eigenlijk?

Annemiek: Voor ons begon het als een geintje. We willen die gezichten wel eens zien als we het veld weer opkomen na zoveel jaar. Doutsen en ik hebben vroeger natuurlijk beide heel veel gekaatst en ik denk dat veel mensen onze namen nog wel ergens herkennen. Maar het plan werd steeds serieuzer. We hebben er dit jaar zelfs ons NK Beachkaatsen in Scheveningen een week voor verplaatst!


OH, OH, DEN HAAG (II)

Jacob: Hoeveel heb je gekaatst voor je naar de grote stad ging?

Annemiek: Ik heb vroeger in de jeugd altijd gekaatst, tot ik zeventien jaar was. Vier keer per week trainen, zaterdag en zondag wedstrijden. Een NK gewonnen (eerstejaars pupillen, in 1998), twee keer tweede en twee keer derde. Op mijn zeventiende door een tennisarm er uitgeraakt helaas, en in 2019 (13 jaar later) ben ik weer begonnen op de FBA wedstrijd in Groningen. Daar leerde ik Jentsje kennen en na ook de FBA-wedstrijd in Den Haag gespeeld te hebben, wist ik wat ik gemist had. Een paar maanden later ben ik naar Den Haag verhuisd en sindsdien kaats ik bij de Earrebarre.

Jacob: Watvoor vereniging is dat? Qua sfeer en zo?

Annemiek: De Earrebarre is thuiskomen. Het is een stukje Friesland in Den Haag waar je meteen bij de groep hoort en iedereen welkom is. Het is een hechte ploeg waarbij het draait om potjes kaatsen, lol maken, bier drinken, nazitten met gesprekken die mega-serieus èn mega flauw kunnen zijn. Daarnaast spelen we dus onze jaarlijkse derby tegen Bolsward, organiseren we af en toe beachkaatsen op het strand van Scheveningen bij onze favoriete strandtent van de Friese eigenaar Jolt: de Escubelle. En onderling staan we altijd voor elkaar klaar voor een verhuizing, verbouwing, ziekenhuisbezoek, noem maar op.

Jacob: Een soort Friese enclave dus? Een kleintje dan…

Annemiek: Klein maar fijn! Daarnaast zijn we dus veel actief in de FBA; ik noem dat altijd een soort rondreizend circus wat door heel Nederland trekt. Ook een heerlijke groep friezen met een groot kaatshart. Je komt er altijd dezelfde mensen tegen, of je nou in Groningen of Hilversum of Wageningen speelt, heerlijk is dat. En nog veel ouderen ook; ik hoop dat ik op 70+ ook nog op ballen duik in het tussenspel, zoals sommige mannen dat daar nog doen!

OH, OH, DEN HAAG (III)

Jacob: Ik sla je nummer even op, dankjewel. App na de finale wel even hoe dat voelt… Zo’n overwinning.

Annemiek: Hahaha! Hou ik je aan!

(kaatsnieuws.com)