Home laatste nieuws Nieuwe impuls voor juniorenkaatsen

Nieuwe impuls voor juniorenkaatsen

221
0
Finale Jong Feintepartij 2017 tussen Sexbierum-Pietersbierum en Franeker.

 De PC en de kaatsbond KNKB starten in het kaatsseizoen 2019 samen met een juniorencompetitie. Doel is de jeugd voor het kaatsen te behouden.

De nieuwe competitie moet ervoor zorgen dat er na de jongenscategorie een betere aansluiting komt bij de senioren. Vooruitlopend op de nieuwe juniorencompetitie, zijn er dit jaar al een aantal extra wedstrijden voor junioren.

Kaatskalender junioren op de schop

Ook de huidige kaatskalender bij de junioren gaat op de schop. Die bevat nu vier partijen. Naast het NK junioren en de Jong Feintenpartij wordt er in samenwerking met de kaatsverenigingen een competitie van tien wedstrijden opgezet, met een afsluitende finalepartij. Die wordt gekaatst voorafgaand aan de keats-off voor de PC op It Sjûkelân.

De opzet van de competitie zelf wordt het komende jaar verder uitgewerkt. Het initiatief is afkomstig van de PC, om het jeugdkaatsen te stimuleren.

Een probleem is al jaren dat veel jonge kaatsers na de jongens- en meisjescategorie het kaatsen de rug toe keren. Een zaterdagbaantje lokt en de overgang naar de senioren wordt als een te grote stap ervaren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in