Home laatste nieuws Makkum vlamt op het juiste moment

Makkum vlamt op het juiste moment

311
0
Makkum

Het Nederlands kampioenschap voor meisjes werd zaterdag gehouden in Makkum. De eigen Makkumer meisjes waren favoriet, een zware druk. Je moet het dan maar waar maken voor eigen publiek. Lobke Vlasbloem, Kim Dijkstra en Boukje Bosma kregen het bepaald niet cadeau, maar het is ze gelukt. Na de pupillenbond, de schoolmeisjesbond en de Ald Meierspartij hebben ze ook de meisjesbond op hun naam geschreven. De finale tegen Sexbierum met Fiera de Vries, Anna Ennema en Ilse-Marije Hartman werd met 5-2, 6-0 gewonnen.

Uitblinker Simona

Makkum had het zwaar tegen Sint Annaparochie waar Annet de Haan erg sterk stond te kaatsen en won maar net van Minnertsga met Simona Kootstra in een glansrol: 5-5, 6-2. Minnertsga leek lange tijd Makkum te gaan verslaan, Simona Kootstra en haar maten Hanne Siegersma en Anke Wassenaar liepen naar een 4-2 voorsprong. De druk kwam bij Minnertsga te liggen en Minnertsga ging fouten maken. Makkum kwam beter in zijn rol. Het was sneu voor Minnertsga dat ze net buiten de prijzen vielen, want wat hebben Simona en ook de jonge Anke Wassenaar geweldig staan te kaatsen.

Sexbierum knap tweede

Sexbierum had ook een zware route afgelegd naar de finale. De eerste wedstrijd tegen Easterein was meteen al een thriller: 5-5, 6-4. Daarna werd Raerd verslagen en na winst op Wommels kwam Sexbierum in de halve finale. Weer werd het erg spannend, maar net werd van Winsum gewonnen: 5-5, 4-6.

In de finale was Sexbierum – met een wedstrijd meer in de benen – uitgekaatst terwijl Makkum toen pas in goeden doen was. Bij Makkum lukte alles, bij Sexbierum was de koek op. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Makkum stond de hele dag matig te kaatsen maar in de finale vlamden ze, toonden ze hun klasse. Sexbierum, in 2015 en 2016l 2 keer op rij winnaar van de schoolmeisjesbond en in 2014 nipt tweede op de pupillenbond, heeft volgend jaar nog een kans in deze samenstelling. Fiera de Vries is eerstejaars, Anna Ennema en Ilse-Marije Hartman tweedejaars.

Makkum was de terechte kampioen, Sexbierum-Pietersbierum behaalde een hele knappe 2e prijs, Winsum (Marlies Bonnema, Anna Rob en Rianne Nutma) werden derde. Alle uitslagen van het NK Meisjes staan uiteraard op deze site.

Vorig artikelDe foto’s van het NK Meisjes in Makkum
Volgend artikelHeren | Wie kaatst met wie in de 2e cyclus?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in