Home in beeld Leeuwarden kampioen bij de schooljongens

Leeuwarden kampioen bij de schooljongens

442
0

Aan het einde van een prachtige kaatsdag met veel jonge talenten, kregen de kaatsers van Leeuwarden de kransen omgehangen. Thomas Wesseling, Harmen Zuidema en Otte Algra wonnen de spannende finale van Raerd met 5-5, 6-2. Het was een zuur verlies voor Jelmer Foppe Drijfhout, Jens Kooistra en Sybrand Veldhuis want ze hadden zich fantastisch terug geknokt.

Derde prijzen waren er voor Sexbierum met Remco Post, Rindert Zijlstra en Nick van der Walt en voor het tweetal Stijn Vincken en Monse Hansma van Spannum.

In de finale nam Leeuwarden in no-time een 3-0 voorsprong. Het haperde even bij Raerd, maar de jongens knokten terug. Het werd 3-3 en Raerd liep uit naar 3-4. Leeuwarden kwam terug, het werd 4-4 maar Raerd liep opnieuw uit. Met een 4-5 voorsprong leek Raerd de beste papieren te hebben, maar op 6-4 betekende een zitbal van Leeuwarden dat het weer gelijk was.

Leeuwarden pakte door en op 5-5, 6-2 was de winst binnen. Een mooie finale met goed kaatsende parturen die aan elkaar gewaagd waren.

Raerd won de schooljongensbond nog nooit, Leeuwarden won vier keer eerder maar de laatste keer was alweer in 1982. Voorzitter van LKC Sonnenborgh Karel Nijman was naar Tzummarum gekomen en stond te stralen met de bal, de wisselprijs, om de nek.

Vorig artikelFavoriet Bolsward wint NK Schoolmeisjes ( + alle foto’s)
Volgend artikelLaas Pieter van Straten wint zijn eerste hoofdklasse wedstrijd