Home laatste nieuws KNKB spreekt “onvolwassen malloten” aan

KNKB spreekt “onvolwassen malloten” aan

285
0

Bondsdirecteur Geert Faber haalt in een mail aan kaatsers uit de hoofdklasse en de Vereniging voor Kaatsers (VvK) ongenadig hard uit. Aanleiding is het gedrag van een of meer hoofdklassers in Dronryp. Zij lieten de kleedkamer in chaos achter. Kaatsvereniging Sjirk de Wal vraagt om schadevergoeding. Geert Faber heeft het over “malloten”.

Schade

Sjirk de Wal maakte per mail melding van ongenoegen over hoe de kaatsers de kleedkamer na afloop van de Eise Eisingapartij achterlieten: “Als VvV Sjirk de Wal hebben wij dus schade. Graag vernemen wij hoe de heren hoofdklassers deze schade gaan vergoeden. Daarnaast zou een openlijk excuus van de heren hoofdklassers op hun plaats zijn.” Bij inspectie van de kleedkamer op maandagochtend bleek, dat kaatsers toegang zochten tot een bergingshok achterin de kleedkamer: “Volgens ons zijn er goederen weggenomen (kaatsballen/trainigsmateriaal voor de jeugd) of vernield (onder andere nieuwe paraplu’s van de vereniging). Wij hebben echter geen direct bewijs tegen dader of daders.”

Mail

KNKB-directeur Geert Faber spreekt de kaatsers in een mail aan: “Hiermee zet de categorie zich te kijk. (…) Ik wil degenen die dit hebben bewerkstelligd uitdrukkelijk vragen dit voortaan achterwege te laten. Ook zijn excuses (en een kaatsclinic voor de jeugd) naar de Sjirk de Wal op zijn plaats.” Faber wijst op de campagne Zonder respect geen kaatsen: “Ik dacht daarbij meer aan een klein aantal jeugdige kaatsers en een klein aantal ouders. Nu moet ik deze mail potverdorie naar hoofdklassers sturen. Helaas ook voor de welwillenden, ik wil jullie vragen de paar onvolwassen kaatsers binnen jullie groep onder controle te houden. Deze malloten wil ik vragen zich voortaan als gast te gedragen.”

malloten

Kaatsers boos

Kaatser Dylan Drent reageert op Facebook: “Beetje jammer dat er gelijk naar de kaatsers wordt gewezen. Heb Geert Faber hierover gebeld, ik ben degene die als laatste de kleedkamer verlaten heeft en de kleedkamer niet zo heb achtergelaten. Wat wel een feit is, is dat de deuren van de kleedkamer vervolgens niet op slot zijn gedraaid en dus hebben opengestaan. Wellicht baldadige jeugd vanuit de tent???”

Hoewel Sjirk de Wal publiekelijke excuses vraagt, hoopt de directeur dat de zaak de publiciteit niet haalt: “Als dit publiekelijk wordt, staan we met ons vlaggenschip voor schut.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in