Home laatste nieuws Kaatsers stoppen. ,,Plezier is weg”

Kaatsers stoppen. ,,Plezier is weg”

257
0

Twee kaatsers hebben aangegeven te stoppen na de eerste cyclus. Het gaat om Michiel Scheepvaart en Tycho de Groot. Beiden geven aan geen plezier meer te hebben in het kaatsen.

Michiel Scheepvaart is de oudste van de twee. ,,Regels ranking, na drie partijen alles alweer over de kop en plezier is weg”. Een korte samenvatting waarom Scheepvaart stopt. ,,Mijn keuze valt ook zwaar, maar plezier staat voor op. En er zijn nog genoeg partijen onder andere de  30+ en feestpartijen waar ik heus nog wel eens op de lijst kom te staan”

Overgang te groot

Freule-winnaar Tycho de Groot (rechts op foto) uit Menaam geeft ook aan de stoppen: ,,Vorig jaar toen ik naar de junioren overging wilde het het hele seizoen niet goed en dat is nu weer zo. Als het elke wedstrijd niet goed gaat,  dan vind ik er zelf niet veel meer aan.”  Volgens de Menamer is de overgang tussen de jongens en de junioren/ senioren te groot. Eerder stopte mede-Freule-winnaar Harmen Schuitmaker ook al om dezelfde reden.

Ook Nick Leistra uit Tzummarum geeft aan te stoppen. ,,Ik ha wit fierstente drok en set derom it keatsen efkes op in leger pitsje.”