Home laatste nieuws Kaatsers: Geen hoofdprijzen bij sportverkiezing Waadhoeke

Kaatsers: Geen hoofdprijzen bij sportverkiezing Waadhoeke

230
0

Drie kaatsers en twee kaatsvrijwilligers waren genomineerd voor de Sportverkiezing 2017 van de gemeente Waadhoeke. Maar een mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. Geen KNKB-kaatser, maar een vrijwilliger. 

Fiera de Vries

De 15-jarige Fiera de Vries uit Sexbierum werd tweede in de categorie sporttalent 2017. Fiera kaatst zowel op het gras als tegen de muur. Vorig jaar won zij het EK Wallball. Zij zag de 11-jarige Lian Boersma uit Sint Jacobiparochie winnen, die aan acrogym doet.

Kootstra en Zeinstra

PC-koning 2017 Hendrik Kootstra uit Minnertsga moest genoegen nemen met de tweede prijs in de categorie Sporter 2017. Marrit Zeinstra uit Peins werd derde. Tijdens het WK kaatsen in Colombia won Marrit Zeinstra bij het Wallball zilver bij de dames single. Winnaar in deze categorie is zwemster Josien Wijkhuijs uit Franeker. Ze won zilver en Brons  bij NK zwemmen

Vrijwilligers

Karina de Vries uit Berltsum is vrijwilliger van het jaar  geworden. De Vries is actief bij gymvereniging Bertlsum, MudRun en de kaatsvereniging in haar dorp. Gerrit Monsma uit Tzummarum, contactpersoon KNKB en Federatie Barradeel en vrijwilliger van het Keatsmuseum was ook genomineerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in