Home laatste nieuws Kaatsers Cannegieter eindelijk allemaal in clubkleding

Kaatsers Cannegieter eindelijk allemaal in clubkleding

300
0

In een gebied dat ver verwijderd is van de Keatshoeke is KV Cannegieter bezig met een opmerkelijke bloeiperiode. In een jaar of vijf tijd is de jeugdafdeling van de club uit Balk uit zijn jasje gegroeid. ,,We hebben inmiddels vijftig jeugdleden’’, zegt oud-PC-winnaar en clubvoorzitter René Anema.

Hij is sinds hij in Balk is komen wonen een van de animators bij de club. Met nog een paar enthousiastelingen die hun roots hebben liggen in de keatshoeke werden kaatsclinics op scholen en sportclubs in de buurt gehouden. Met als resultaat dat er op maandagen zo’n dertig welpen en pupillen op het prachtig gelegen kaatsveld in Balk over het veld rennen.

Probleempje

Met de groei van de club, kwamen er ook kleine ‘problemen’. Steeds meer jeugd gaat weg te kaatsen. Al een paar jaar vaardigt Balk een partuur af naar de Freule en steeds meer jeugdleden bezoeken federatiewedstrijden. Vrijdag in Hommerts stonden er liefst elf leden van KV Cannegieter te kaatsen.

Allemaal in hun eigen kloffie, terwijl de kaatsers uit bijvoorbeeld Hommerts, Gauw en Scharnegoutum in hun clubtenue speelden. Die wens leefde ook bij het bestuur van de Balkster kaatsclub.

Sponsor

De Rabobank bracht uitkomst. Elk jaar mag iedere werknemer van Rabobank Zuidwest Friesland – Sneek 100 euro besteden aan bijvoorbeeld een sportclub in de regio. Aanjager Jenette Rienstra, moeder van drie kaatsers en werkzaam bij de bank, meldde zich spontaan bij de sponsorcommissie.

Harmen Gerbrandy kwam vervolgens met het idee op de proppen om een eigen kledinglijn op te zetten, zodat elke kaatser voortaan op pad gaan in een clubtenue. Meer werknemers van de Rabobank schonken hun 100 euro en zondag stond Rienstra met een cheque van 1100 euro op het kaatsveld.

Daarvan zijn de eerste gele en witte shirts en groene trainingspakken al aangeschaft. ,,De komende weken wordt meer kleding besteld, zodat er straks voor iedereen kleding in de clubkleuren van Cannegieter beschikbaar is’’, zegt Gerbrandy. Ook voor de trainers zijn trainingspakken aangeschaft.