Home laatste nieuws Juniorencompetitie van start in Bolsward

Juniorencompetitie van start in Bolsward

1299
0

De junioren kaatsten vrijdag in Bolsward de eerste wedstrijd in de juniorencompetitie 2024. Het was de eerste van zes wedstrijden. Hierna volgen nog wedstrijden in Holwert, Wommels, Leeuwarden en Broeksterwâld.

Bij de heren ging de winst naar het partuur van Brent Jesse van Beem, Rink Sterk en Hessel Postma. In de finale waren zij op 5-5 en 6-2 net te sterk voor Jesse Kroondijk, Klaas Gerrit Meulenaar en Jan Tymen Eisma. De derde prijs was voor Jurre Reitsma, Jelvin Kaper en Jelmer Foppe Drijfhout.

Ook de dames kaatsen in Bolsward. De winst was voor Yannah Palma, Jelly Hiemstra en Gerde Lycklama à Nijeholt. Zij wonnen in de finale van Iris Veltman, Rixt Blanke en Gerbrich Koster. De derde prijs was voor Larissa Smink, Ilse Marije van Beem en Foke Jil Bakker.

Winnaars krijgen drie punten, premiewinnaars twee punten en winnaars van een kleine premie krijgen er een. Na vijf wedstrijden wordt een klassement opgemaakt. De twaalf kaats(st)ers (vier parturen) met de meeste punten plaatsen zich voor de finale in Bolsward op 30 augustus.

De volgende wedstrijd is op woensdag 5 juni in Holwert.

(kaatsnieuws.com)