Home laatste nieuws Hille Saakstra bondscoach muurkaatsen

Hille Saakstra bondscoach muurkaatsen

240
0

Hille Saakstra wordt de nieuwe bondscoach voor het muurkaatsen (wallball) bij de KNKB. Saakstra is geen onbekende bij de kaatsbond want eerder al was hij coördinator van de FB Oranjewoud kaatsacademie. Momenteel heeft hij zitting in de werkgroep wallball. Ook is hij nauw betrokken geweest bij het in januari gehouden Tiedema Dutch Open Wallball in sporthal De Trije in Franeker.

Hille Saakstra

Saakstra woont in Leeuwarden en is als docent Sport en Bewegen momenteel verbonden aan Impulse Kollum, een onderdeel van OSG Piter Jelles in Leeuwarden. De 34-jarige Saakstra volgde een opleiding als leraar Sport & Bewegen aan de ALO in Groningen. Tijdens die opleiding heeft hij zich al verdiept in het onderdeel trainen en coachen van sporters. Saakstra volgde een speciale afstudeerrichting op dit gebied en deed onder andere onderzoek naar talentontwikkeling in de sport.

Wat dat betreft sluit de stap richting de nieuwe baan als coach en trainer van ambitieuze wallballspelers mooi aan bij zijn eerdere activiteiten. De benoeming is met ingang van het komende seizoen en als eerste klus zal Saakstra de begeleiding tijdens het komende jeugd EK in Portugal voor zijn rekening nemen. Na Iris van der Veen (teammanager), Jelle Eijzenga (bondsfysiotherapeut), Janet Gietema (bondsarts) is Hille Saakstra de vierde aanwinst voor de KNKB en TeamNL.