Home Verslagen Heren 50 + kaatsen Grand café de Doelen partij

Heren 50 + kaatsen Grand café de Doelen partij

287
0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De heren 50 + kaatsten zondag, 3 september de Grand Café de Doelenpartij bij k.v. Jan Bogtstra in Franeker. Er hadden zich in de A-klasse 24 kaatsers aangemeld en in de B-klasse 45 kaatsers. Door omstandigheden hadden drie kaatsers zich afgemeld. Na wat geschuif werd om 11.00 uur gestart. In de B-klasse was de eerste omloop gezien de uitslagen niet spectaculair. In de B-klasse was een winnaars- en verliezersronde.

In de tweede omloop zagen de uitslagen er zowel in de winnaarsronde als de verliezersronde beter uit. In de B-finale plaatsten zich partuur 13 Ype Tiemersma, Eeltje Wiersma en Sikke Koster tegen partuur 5 Henk Porte , Siebe van Loon en Jan de Jong . Partuur 13 won deze lange partij. Het was voor Eeltje Wiersma de eerste krans in KNKB-verband.

In de verliezersronde moesten de parturen 1 en 7 strijden om de eerste en tweede prijs. De derde prijzen waren voor Lubbert Schreiber, Anne Siderius en Age v.d. Goot en voor Douwe Broersma, Gerrie Otter en Jorrit Jorritsma

In de A-klasse werd in twee poules gekaatst. De winnaars van de beide poules en de parturen die als tweede eindigden, moesten om de prijzen kaatsen.

Partuur 8 (Tiede Boorsma, Piet Machiela en Roel Sijbesma) waren te sterk voor partuur 3 ( Sape Nauta, Albert Walsweer en Simon Kingma).

De derde prijs was voor partuur 1 Nanning Seepma, Wybren v.d. Woud  en Jan Sipma.

Om ongeveer  18.30 kon de voorzitter met een persoonlijk woordje de prijzen uitreiken.

De uitslagen:

A-Klasse:

1 Tiede Boorsma, Piet Machiela, Roel Sijbesma

2 Sape Nauta, Albert Walsweer, Simon Kingma

3 Nanning Seepma, Wybren v.d. Woud, Jan Sipma.

B-Klasse:

1 Ype Tiemersma, Eeltje Wiersma, Sikke Koster

2 Henk Porte, Siebe van Loon, Jan de Jong

Verliezersronde

1 Dirk Poortstra, Gerard van Loon, Anne de Groot

2 Jan Vellinga, Piet v/d. Ploeg, Maikel Versnel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in