Home laatste nieuws Goud voor Fiera de Vries en Corrie Kroondijk in Valencia

Goud voor Fiera de Vries en Corrie Kroondijk in Valencia

223
0

VALENCIA – Fiera de Vries en Corrie Kroondijk hebben goud gewonnen op het jeugd EK in Valencia. Bij een temperatuur van 35 graden versloegen zij bij het Wallball hun spaanse tegenstanders.

Het jeugdteam van de KNKB was deze week in het Spaanse Valencia om daar deel te nemen aan het jeugd EK. Met een eerste plaats, drie tweede plaatsen en twee derde plaatsen kan het team terug zien op een prachtige en succesvolle week. In het bloedhete Valencia werd bij 35 graden gestreden in verschillende vormen van het spel.

Bij de meisjes onder 19 verloren Anne Monfils (Kimswerd) en Hiske Zeinstra (Peins) met miniem verschil hun finale van de Spaanse meisjes: 1-1, 7-6.

Goud misgelopen

Fiera de Vries, Jannica van der Ploeg (Stiens) en Annet de Haan (Sint Annaparochie) behaalden ook een zilveren medaille bij het Raspall, een Spaanse straatkaatsvariant. Het gastland won de finale.

Bij het internationale spel was de finale erg zuur, door een onjuiste beslissing van de scheidsrechter liep het Nederlandse team het goud mis. De scheidsrechter beoordeelde een bal verkeerd waardoor het goud naar Spanje ging.

Bij de jongens onder 17 wonnen Karel Monfils (Kimswerd) en Pieter Jan Leijenaar (Exmorra) brons bij het Wallball, bij de meisjes onder 17 scoorden Annet de Haan en Jannica van der Ploeg ook brons.

Al met al een mooie succesvolle week voor het Nederlandse team, het harde trainen werd beloond. Anne Monfils vierde in Valencia haar 19e verjaardag, Jolt Vollema wordt vandaag in het zonnetje gezet (letterlijk), het is zijn 18e verjaardag.

Op de foto’s de Nederlandse deelnemers in het zwart met oranje.

(foto Désirée Seerden)

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in