Home laatste nieuws Froulju’s PC 2022: Wie is wie?

Froulju’s PC 2022: Wie is wie?

457
0

12 parturen op de lijst. Bekende gezichten, maar misschien ook weer nieuwe gezichten. Om morgen geen flater te slaan bij je kaatsmaten hebben we even alle parturen voor je op een rij gezet. Met namen!

Hier vind je de loting.

Partuur 1

Van links naar rechts Inge Jansma, Noa Elzinga en Larissa Smink. Voor Noa is het haar eerste PC. Ze won vorig jaar de Ald Meiers voor Bolsward. Larissa Smink won alle het NK pupillen, NK schoolmeisjes, NK Meisjes en de Ald Meiers. Inge en Larissa zouden de eerste cyclus kaatsen met Anouk Smink als achterinse. Deze formatie zou de samenwerking dit jaar voortzetten ware het niet dat Anouk Smink een zware knieblessure heeft opgelopen met het volleybal. Een van de talenten uit de meisjescategorie, Noa Elzinga, werd erbij gehaald. Zij kaatst ook nog haar wedstrijden bij de meisjes. Het is een vrij jong maar compleet partuur.

Partuur 2

Van links naar rechts Anne Monfils, Gerde Lycklama à Nijeholt, Anna-Brecht Bruinsma. Voor Anne Monfils en Anna-Brecht Bruinsma is het de laatste PC. Anne gaat in Rotterdam studeren en Anna-Brecht vindt het tijd voor iets anders. Gerde rekenen we toch een beetje als debutant. Het is de eerste keer dat haar naam op de officiële lijst staat. Vorig jaar kaatste ze ook al op de PC toen werd ze uit het publiek geplukt en moest ze de geblesseerde Fiera de Vries vervangen. Gerde is een van de talenten uit de meisjescategorie en is eerder overgestapt naar de dames. Het is een formatie die over het algemeen zelf weinig fouten maakt en het iedereen (inclusief de topparturen) heel erg moeilijk kan maken.

Partuur 3

Van links naar rechts Aluca Bouma, Mintje Meintema en Serena Hovenga. In 2016 was het Serena Hovenga die voor Marsum voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging Nederlands Kampioen kaatsen in de categorie Meisjes van 14-16 jaar werd. Dit deed ze met  Marije Hellinga en Jennifer Boersma. Aluca Bouma uit Grou en Mintje Meintema zijn al jaren op de kaatsvelden te vinden.

Partuur 4

Van links naar rechts Margriet Bakker, Annet de Haan, Jeska Terpstra. Margriet Bakker is de vervanger van Sandra Hofstra die eerder dit seizoen geblesseerd af moest haken. Margriet nam vorig jaar afscheid van het kaatspubliek. Zondag wonnen ze in Wommels de derde prijs op de Generale van de PC. Annet de Haan en Jeska Terpstra startten dit seizoen met Lotte Delgrosso. Zij raakte in mei zwaargeblesseerd aan haar schouder en tot op heden nog uit de running.

Partuur 5

Van links naar recht Corrie Kroondijk, Wybrig Bakker en Fiera de Vries. Voor Fiera de Vries liep de PC vorig jaar niet goed af. Een rare bal in het perk zorgde voor een vroegtijdig einde van de Frouljus PC voor Fiera de Vries. Deze dames hebben in 2020 al laten zien dat ze het de topformaties ook heel erg lastig te kunnen maken. Zij zijn wel in staat om voor een eventuele verrassing te zorgen.

Partuur 6

Van links naar rechts Louise Krol, Ilse Tuinenga en Sjanet Wijnia. Zes keer won dit partuur dit jaar de krans en nog vaker werden ze tweede. Dit partuur heeft heel wat PC-ervaring. Ilse heeft de Frouljus PC al vier keer op haar naam weten te schrijven en daarvan mocht zij ook 3x de koninginneprijs meenemen in 2016, 2018 en 2019. Sjanet heeft al drie keer op het hoogste podium gestaan en werd in 2017 tot koningin gekroond. Louise voegt daar nog een overwinning van de Frouljus PC aan toe. Ze won in 2017 samen met Sjanet Wijnia en Imke van der Leest. In 2021 was er nog een tweede prijs voor Louise Krol met Harmke Siegersma en Tineke Dijkstra.

Partuur 7

Van links naar rechts Anna Ennema, Andrea Kroes, Marije Hellinga. Anna Ennema maakt haar debuut op de PC. Een voetblessure bij Andrea zorgde voor de nodige problemen dit seizoen. Gelukkig is ze op tijd hersteld.

Partuur 8

Van links naar rechts Marrit Zeinstra, Manon Scheepstra en Nynke Sijbrandij. Zij zijn de titelverdedigers in Weidum en ook dit jaar weer favoriet. De formatie is voor het derde jaar op rij bij elkaar. Manon heeft de meeste PC overwinningen achter haar naam staan. Het zijn er zeven. Zij is eveneens al 3x tot koningin uitgeroepen in Weidum (2013, 2015, 2021). Nynke en Marrit hadden tot 2020 de PC nog nooit gewonnen en nu hebben ze er al twee op hun naam kunnen schrijven: 2020 en 2021.

Partuur 9

Van links naar rechts Melissa Rianne Hiemstra, Sietske Okkema en Hiske Zeinstra. Zij benutten de ontsnappingsroute die ze door de ranking nodig hadden en plaatsen zich via de Keats Off voor de Frouljus PC. Voor Sietske is het haar laatste PC. Zij heeft aangegeven genoeg te hebben van de ranking en de regeltjes waardoor het plezier in het KNKB kaatsen verdwenen is. Leuk detail: de broer van Melissa, Kevin Jordi Hiemstra, won dit jaar de keats Off bij de heren.

Partuur 10

Van links naar rechts Anna-Dieuwke Dijkstra, Annelien Broersma en Rixt Wijnia. Anna Dieuwke is overgekomen van uit de meisjes en Rixt is vorig jaar wel invalster geweest maar ging er dit seizoen weer vol voor. Annelien kennen we natuurlijk al jaren van het kaatsen.

Partuur 11

Senne Idsardi. Foto Romy Postma

Op de bovenste foto staan Aletta van Popta en Lisanne Scharringa. Op de onderste Senne Idsardi. Helaas hadden we geen partuurfoto van dit trio. Dit weekend werd bekend dat Senne Idsardi de vervanger zal zijn voor Iris Oosterbaan. Iris studeert in Amerika en mist daardoor de PC. Het is een mooie formatie waarin Aletta de van best opslag voor haar rekening neemt. Het perk bestaat uit de net 16 jarige Lisanne Scharringa en Senne Idsardi. Lisanne is officieel eerstejaars meisje en ook Senne kaatst nog in de meisjes-categorie. De beide dames wonnen dit jaar het NK meisjes, de Ald Meiers en de Revanche Ald Meiers.

Partuur 12

Van links naar rechts Amarins de Groot, Jennie Terpstra en Roelie Kroondijk. Roelie stond al in 2018 als meisje op de Froulju’s PC als vervangster van Marije van der Meer. Het is een mooie formatie met meerdere opties indien het niet loopt. Aan de van best opslag vinden we Roelie. Het voorperk en de van minst opslag is binnen dit partuur in handen van Amarins. De positie in het achterperk is het domein van Jennie Terpstra. Zij neemt eveneens de verdediging van de bovenlijn voor haar rekening. Zowel Jennie als Amarins kunnen ook prima uit de voeten aan de opslag en Roelie zou eventueel een van de dames in het perk kunnen vervangen. Het is eveneens een formatie die het iedereen (ook de topformaties) moeilijk kan maken.

(met medewerking van Henk Hempenius)