Home laatste nieuws Foutje, bedankt! Nieuwe loting del-wedstrijd Bitgum

Foutje, bedankt! Nieuwe loting del-wedstrijd Bitgum

211
0

De KNKB heeft opnieuw geloot voor de door elkaar loten-wedstrijd in Bitgum (zaterdag). De geschorste kaatsers Johannes van der Veen en Dylan Drent stonden niet op de lijst voor de wedstrijd van zaterdag, maar nu wel.

Van der Veen en Drent werden vorige week geschorst, omdat ze op zaterdag 6 juli meededen aan de Horecapartij in Leeuwarden. Volgens de kaatsbond hadden ze op de hoofdklassewedstrijd (DEL) in Easterein moeten zijn. De kaatsers gingen in beroep en hoewel dat beroep volgens het reglement een opschorstende werking heeft, stond het tweetal niet op de lijst.

Loting

Een beroep dient binnen zeven dagen na versturing van het vonnis naar de bond te worden gestuurd. Op dat vonnis stond de datum 14 augustus. Dat betekende, dat de kaatsers tot en met dinsdag de tijd hadden om aan te geven, dat ze het niet eens zijn met de schorsing. Toen was er echter al geloot voor de hoofdklassewedstrijd in Bitgum en de eerste klaswedstrijd in Achlum. De gedachte, die blijkbaar bij de KNKB leefde, dat de kaatsers dat beroep voor de loting hadden moeten indienen was onjuist en ook niet conform het eigen reglement. De loting vindt aan het begin van de avond plaats, terwijl beroep tot middernacht mogelijk was. Het schrappen van de namen was dus een voorbarig (en achteraf onterecht) besluit van de kaatsbond.

Plaatsmaken

Er moest daarom wel opnieuw geloot worden. Dat gaat ten koste van Gerrit Jan Duiven en Pieter Jan Leijenaar. Zij stonden op de lijst voor Bitgum, maar moeten nu alsnog plaatsmaken voor Van der Veen en Drent. De namen van Duiven en Leijenaar staan nu op de lijst van de eerste klaswedstrijd in Achlum. ,,Ik sil no nei Achlum, we hawwe fannemoarn berjocht hân fan de KNKB. Myn freondinne komt ut Achlum dus die fyne ‘t hartstikke moai dat ik dêr keats, mar Bitgum lit mei harsels boartsje op dizze manier.”

Verder is de lijst hetzelfde gebleven. Voor die wedstrijd is dus blijkbaar niet opnieuw geloot. Beide kaatsers zijn onderaan de lijst toegevoegd als zestiende partuur. Het partuur van Corné Tuinenga had nummer 15, maar is  daardoor zijn staande nummer kwijt.

(kaatsnieuws.com)