Home laatste nieuws Finnepartij in Kimswerd: een kaatswedstrijd op historische grond!

Finnepartij in Kimswerd: een kaatswedstrijd op historische grond!

270
0

Zondag 17 juni organiseert KV ‘de Helfrichs’ voor de 2e keer de Finnepartij. Vier jaar geleden was deze kaatspartij een groot succes. Bewust is er destijds voor gekozen dit niet jaarlijks te organiseren, maar éénmaal in de vier jaar. Op deze manier blijft het unieke karakter van deze wedstrijd bewaard.

Wat maakt deze kaatswedstrijd nu zo uniek?

KV ‘de Helfrichs’ is opgericht in 1897 en bestaat nu dus 121 jaar. Tot aan begin jaren ’80 is er altijd gekaatst op de Finne, gelegen aan de Streek in Kimswerd. Kaatsers en kaatssters kleedden zich om in de boerderij om vervolgens op de Finne de strijd aan te gaan. Vaak stonden er bij de kaatswedstrijd tijdens de Kimswerder Merke rijen dik publiek. Vooral in de tijd van Hotze Schuil trokken veel Harlingers naar Kimswerd. Nadat de kaatsvereniging is verhuisd naar haar huidige locatie is in de jaren ’90 een huis gebouwd op de Finne. Dit maakt het kaatsen met een kleine bal niet meer mogelijk, maar met een zachte bal kan het nog wel!

Hoe ziet de dag eruit?

Iedereen kan zich opgeven voor dit bijzondere evenement! Wij nodigen dan ook alle Kimswerders, oud-Kimswerders, leden en niet-leden uit om zich op te geven. Er wordt gekaatst in een A en B klasse bij de heren en er is een aparte dames-klasse. Daarnaast zal er ook voor de jeugd t/m 13 jaar een wedstrijd georganiseerd worden. Aanvang van de wedstrijden is om 11.00 en alle wedstrijden worden gespeeld met de zachte bal.

Kan er dan alleen worden gekaatst? Nee!

De gehele dag is er voor de jeugd een springkussen en een grote trampoline. In de loop van de dag begeleidt Jan Nota dit festijn muzikaal op zijn gitaar. Daarnaast is ’s middags in de tent een kaartwedstrijd voor de liefhebbers.

Al met al ziet het er naar uit dat het een enorm gezellig festijn gaat worden! Wil je deelnemen, stuur dan een mail naar dehelfrichs@kimswerd.com en vermeld hierbij de categorie waar je graag in wilt deelnemen.