Home Verslagen FBA Den Haag: Hielke Venema opnieuw de beste – Hilversum wint FBA-klassement

FBA Den Haag: Hielke Venema opnieuw de beste – Hilversum wint FBA-klassement

259
0
Onder prachtige weersomstandigheden werd de zesde J.G. Siccama-partij in Den Haag verkaatst. Precies 30 deelnemers betekende zes parturen voor de afdelingswedstrijd en vier parturen bij het door elkaar loten. Dankzij een paar in Scheveningen aangewaaide Friezen konden de parturen in de d.e.l. compleet worden gemaakt.
Bij het door elkaar loten was na een spannende halve competitie de tweede prijs voor het partuur van Jelle Breeuwsma, Jentje Deelstra en Jacob Breeuwsma. Zij verzamelden ondanks twee verliespartijen toch genoeg punten. De eerste prijs ging na drie overwinningen overtuigend naar het partuur van Sieger Siderius, Rob Deinum en Hielke Venema.
In de afdelingswedstrijd werd in twee poules van drie parturen gestreden voor een plek in de finale. Ondanks de afwezigheid van Wybe S. van Ommen was Den Haag zelf zeer sterk vertegenwoordigd waarbij Den Haag 2 volgens toeschouwers niet onderdeed voor het eerste. Den Haag 1 mocht het opnemen tegen het sympathieke 020 en Dronten. Beide niet te onderschatten en dat deden ze dan ook niet. Met twee stabiele overwinningen werd een plek in de finale veilig gesteld. Zou een finale tegen Den Haag 2 mogelijk zijn?!
Die moesten het opnemen tegen Hank Dussen, vorig jaar nog soeverein winnaar in Den Haag, en Hilversum. Den Haag 2 kon het beide keren net niet bolwerken en verloor met respectievelijk 6-4 en 6-3 en dat was – na de 6-0 winst van Hilversum op Hank Dussen – net een eerst te weinig voor de strijd om de derde plaats. Amsterdam (Marcus Frietema, Nynke Brandsma en Thomas Frietema) won in de strijd om de derde prijs van Hank Dussen. De finale tussen Den Haag 1 (Gerben Bootsma, Peter Veltman en Jort Oving) en Hilversum (Marinus Grond, Franke Ferwerda en Site Ferwerda) werd met 6-3 in het voordeel van de laatste beslist. Hilversum werd daarmee ook winnaar van het FBA-klassement.
De Haagse wisselprijs ging dit jaar naar Rob Deinum voor zijn ‘doorslaggevende bijdrage op cruciale momenten’. Houder van deze wisselprijs was Maurice Noorman.
(Foto’s: Alida Breeuwsma)
Vorig artikelHeren 50 + kaatsen Grand café de Doelen partij
Volgend artikelBarradeelpartij in Sint Jabik verkaatst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in