Home laatste nieuws Extra wedstrijden voor schooljongens

Extra wedstrijden voor schooljongens

193
0
Jaimy Koel

De schooljongens hebben twee extra wedstrijden gekregen in een hun kaatsagenda. Op 4 augustus zal er een extra wedstrijd gehouden worden in Berltsum en op 1 september in Poppenwier.

In de kaatsagenda stonden vrije weekenden, maar de kaatsers willen graag op het veld staan. Het initiatief voor de extra wedstrijden komt bij de TC en enkele ouders vandaan. ,,De schooljongens hadden afgelopen weekend geen wedstrijd. Sint Annaparochie pakte dat op”, vertelt TC-lid Arjen Bouwe Hiddinga. De wedstrijd werd tegelijk met de Heren eerste klasse gehouden. Een mooie combinatie vonden de Heren Eerste klasse. De jeugd kan zo ook bij de heren kijken en andersom.  ,,Berltsum pakt het op 4 augustus samen met een schoolmeisjes wedstrijd op. De schoolmeisjes kaatsten al, maar nu komen de schooljongens erbij. 1 september organiseert de kaatsvereniging in Raerd een wedstrijd in Poppenwier.”

25 augustus hebben de schoolmeisjes een partij in Peins. ,,Voor de schoolmeisjes zou er nog een wedstrijd moeten komen op 31 augustus en of 1 september’, vindt de TC.

Iwan Hiddinga
Iwan Hiddinga – Foto: Kaatsnieuws.com

Volgens Hiddinga kan er nog wel een wedstrijd bij. ,,Hun vrije weekend is nu 24 en 25 augustus. De jeugd zoekt nu nog een plekje waar ze kunnen kaatsen.  Persoonlijk heb ik bijna al 20 Verenigingen benaderd maar allemaal hebben ze een tekort aan vrijwilligers of al  ledenpartijen. Toch is Arjen Bouwe Hiddinga al dik tevreden met deze drie extra partijen.

,,Het is een trouwe groep van  ongeveer 40 kaatsers die sportief met elkaar omgaan. Het zou mooi zijn als dat andere weekend ook nog opgevuld kan worden.”